Foto: Vida Press

Šajā stāstā ir kaut kas no hipiju gara. Angļu žurnālists Brendons Grimšovs pagājušā gadsimta 60. gados iegādājās nelielu salu Indijas okeānā un bija tās vienīgais pastāvīgais iemītnieks līdz pat mūža galam, ja neskaita bruņurupučus un putnus.

Seišelu salu arhipelāgs šodien ir kļuvis par milzīgu kūrortu, uz kuru nepārtrauktā straumē visu gadu plūst tūristi. Taču viena sīka saliņa šajā industrijā, kas gatava aprīt ikvienu pievilcīgāku zemes pleķīti, lai iestutētu tur kādu viesnīcu, spa vai vismaz bungalo, ir palikusi neskarta. Tā ir mazā Mojenes sala, kuru visu dzīvi sargāja un loloja Brendons Grimšovs.

Uz biznesu orientēti ļaudis gan teiktu, ka Grimšovs neprata dzīvot. Viņam esot izteikts piedāvājums, no kāda atsakās tikai nejēgas un ideālisti, – pārdot salu investoriem par 50 miljoniem dolāru. Atgādināsim, ka viņš to iegādājās par 8000 mārciņām, kas šodienas ekvivalentā ir ap 180 tūkstošiem mārciņu. Pārdod nost to zaļo zemes pleķīti un dzīvo šiki līdz mūža galam, cepuri kuldams! Taču Grimšovs atteicās... Saprotams, ka arābu investori gribētu tur pelnīt un sala, kas uz to brīdi jau bija pieklājīgi sakopta, kļūtu par kārtējo kūrortu. Kādi tur vēl putni un bruņurupuči!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!