Foto: Changer BAN

Pašmāju finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums “Jeff App“ piesaistījis investīcijas 150 000 eiro apmērā sava aizdevumu salīdzināšanas risinājuma tālākai attīstībai Vjetnamas tirgū, kā arī startam Indonēzijas tirgū 2020. gadā.

Pirmajā finansējuma piesaistes kārtā piedalījās vairāki privātie investori no dažādām Eiropas valstīm, piemēram, lietuviešu biznesa eņģelis Nortal un LHV bankas līdzdibinātājs Tadas Langaitis, kurš arīdzan ieguldījis tādos uzņēmumos kā "Kilo Health" un "Not Perfect".

Jaunuzņēmums dibināts 2019. gada vasarā. "Jeff App" ir kredītu starpniecības risinājums, kas izmanto alternatīvos datus, lai uzlabotu piekļuvi aizdevumiem Dienvidaustrumāzijas valstīs. Ņemot vērā, ka tikai 30% patērētāju ir bankas konts un vēl mazākai daļai sabiedrības ir ieraksti kredītbirojos, Vjetnamas tirgū ir liela plaisa starp cilvēkiem, kam nepieciešams finansējums un bankām vai aizdevējiem, kuri spēj šos aizņēmējus izvērtēt un apkalpot. Turklāt Vjetnama ir tikai viens no daudziem tirgiem reģionā, kas saskaras ar līdzīgu problēmu attiecībā uz finansējuma pieejamību.

Izmantojot "Jeff App" risinājumu, lietotājs uzsāk vienkāršu sarunu ar robotu – savu jauno labāko draugu – ar mērķi atrast izdevīgākos aizdevumus. Tālāk aplikācijā lietotājs tiek aicināts sniegt vairāk informācijas par sevi un pievienot datus no dažādiem avotiem savā "Jeff App" profilā. Jo vairāk datu tiek pievienots, jo augstāks līmenis aplikācijā tiek sasniegts un precīzāk cilvēku iespējams izvērtēt. Atkarībā no sasniegtā līmeņa, lietotājam tiek piedāvāti vairāk izdevīgāki finansējuma varianti.

"Mūsu mērķis ir nodrošināt piekļuvi finansējumam arvien lielākai daļai Āzijas patērētāju, izmantojot viņu vērtīgos tiešsaistes un digitālos datus. Situācijā, kad tradicionālie finanšu dati, piemēram, bankas pārskaitījumi un kredītvēsture neeksistē, datu analīze, izmantojot tādus avotus kā e-komercijas saites, ģeolokācija, alternatīvie maksājumu rīki un citi izejas punkti kļūst īpaši vērtīga.

Mūsu mērķis ir aplikācijai pievienot arī izdevīgus telekomunikāciju operatoru, apdrošinātāju un citu pakalpojumu sniedzēju piedāvājumus," saka uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Toms Niparts (attēlā).

"No divu cilvēku komandas un kardinālas stratēģijas maiņas 2019. gada jūlijā mazāk kā sešu mēnešu laikā esam izauguši līdz 10 cilvēku komandai Rīgā un Hošiminā, teju 10 000 lietotāju un virknei pievilcīgu iespēju. Piesaistītais finansējums būs ļoti nozīmīgs resurss, lai turpinātu tikpat dinamisku attīstību, inovāciju ieviešanu un motivētu mūsu lielisko un centīgo komandu."

Uzņēmums arī piesaistījis padomniekus. Viens no tiem 2019. gadā pārdotā jaunuzņēmuma "Funderful" līdzdibinātājs Raimonds Kulbergs.

Šis un citi uzņēmējdarbības veiksmes stāsti ik dienas inovāciju un tehnoloģiju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!