Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešdien, 31. maijā, pirmo publisko preses konferenci aizvadīja NASA pērn izveidotā darba grupa, kuras uzdevums – rast zinātnisku skaidrojumu NLO jeb neidentificētiem lidojošiem objektiem, kurus aizvadīto gadu laikā fiksējuši civilie aculiecinieki.

Pēdējos gados ir mainījusies varas iestāžu nostāja jautājumā par šādiem gadījumiem. Desmitgadēm ilgi ziņojumi par dīvainībām gaisā tika noraidīti, bet visiem ziņotājiem, tēlaini izsakoties, galvā uzvilktas folijas cepurītes. Tomēr šobrīd gan NASA, gan Pentagonā izveidotas darba grupas šo parādību pētīšanai. Paralēli notiekošā Pentagona izpēte koncentrējas uz gadījumiem, ko fiksējuši militāristi – kuģu apkalpes, lidaparātu piloti – ar moderniem, bieži vien klasificētiem sensoriem. NASA uzsvaru liek uz civilajiem ziņojumiem, par kuriem dati attiecīgi ir brīvi pieejami.

Kāds citplanētiešu entuziasts varētu to uztvert kā zīmi – elite beidzot atzīst, ka citplanētieši ne tikai eksistē, bet regulāri apciemo Zemi! Taču – diemžēl vai par laimi – uz to varam necerēt. Tomēr zināma mistērijas aura ar šiem incidentiem aizvien saglabājas, līdz būs pieejami labākas kvalitātes dati.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!