Foto: Shutterstock
Lai informētu jauniešus par iespējām iesaistīties Eiropas projektos, brīvprātīgajā darbā vai pašiem rakstīt un īstenot projektus, Eiropas informācijas tīkls jauniešiem "Eurodesk" oktobrī visā Eiropā organizē kampaņu "Time to Move". Kampaņas laikā Latvijā notiks 17 pasākumi.

Pasākumi palīdzēs jauniešiem izzināt viņu iespējas līdzdarboties dažādās ES aktivitātēs. Latvijā kampaņu īsteno Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, sadarbojoties ar "Eurodesk" reģionālajiem koordinatoriem un informācijas punktiem.

Pasākumu kalendārs


Rīgā

2. un 4. oktobrī no pulksten 17 līdz 20, jauniešu centrā "BaMbuss" (Brīvības gatvē 204, Rīgā) – "Time to Vlog".

Pasākumu laikā jaunieši piedzīvos video ceļojumu "Erasmus+" projektu iespējās, gan pašiem plašāk izzinot iespējas, kuras piedāvā Eiropas Savienība, gan arī piedaloties video tapšanā. Pasākumos piedalīsies "YouTube" vlogeris, kurš dalīsies savā pieredzē.

6. oktobrī no pulksten 12 līdz 17, jauniešu centrā "BaMbuss" (Brīvības gatvē 204, Rīgā) – "Pastkartes no Eiropas".

Pasākumā jauniešiem būs iespēja iepazīt mobilitātes iespējas, "Eurodesk" tīklu un to, cik katra projekta pieredze ir individuāla.

Kurzemē


No 1. līdz 31.oktobrim Kandavas Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "Nagla" (Zīļu ielā 2, Kandavā) notiks pasākumu cikls "Vēstule Eiropietim".

Visa oktobra laikā jaunatnes centrā notiks dažādi pasākumi – zīmējumu konkursi, ar roku rakstītu vēstuļu rakstīšana, izstāde, pieredzes stāstu pēcpusdiena "Eiropieša nacionālā identitāte". Plašāka informācija pieejama mājaslapā.

18. oktobrī no pulksten 14.30 līdz 24, Kandavas Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "Nagla" (Zīļu ielā 2, Kandavā), notiks pasākums "Eiropas vērtību t.a.t.t.o.o".

Pasākumā jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem uzzinās plašāk par savām iespējām Eiropā, gan būs aicināti piedalīties dažādās aktivitātēs, piemēram, orientēšanās uzdevumā "Uztetovē Eiropu", ideju darbnīcās un eiropiešu ballītē. Plašāka informācija pieejama mājaslapā.

No 21. līdz 25. oktobrim Cēres pamatskolā, Vānes pamatskolā, Zemītes kultūras namā, Matkules kultūras namā un Zantes kultūras namā notiks pasākums "Eiropas našķis".

Pasākuma laikā jaunieši izpratīs Eiropas vērtības, iepazīs dažādās Eiropas nacionalitātes un mobilitātes iespējas. Plašāka informācija pieejama mājaslapā.

Latgalē

Foto: Shutterstock


5. oktobrī no pulksten 12 līdz 18 dabas parkā "Laukezers", Krustpils novada Kūku pagastā, notiks pasākums "Time to move – meklējot Eiropu džungļos!"

Šis pasākums būs kā jauniešu pārgājiens, kura laikā ietvertas dažādas sportiskas aktivitātes. Pārgājiena laikā trīs apstāšanās vietās dalībniekiem būs iespēja sarunāties ar saviem vienaudžiem, kuri piedzīvojuši "Erasmus+: Jaunatne darbībā" projektu iespējas. Tāpat pasākuma laikā jaunieši uzzinās plašāk par Eiropas jaunatnes portālu, programmām "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un "Eiropas Solidaritātes korpuss", kā arī "Eurodesk" iespēju datubāzi.

Vidzemē


22. oktobrī no pulksten 15 līdz 18, Alūksnes disku golfa laukumā ("Mežinieki", Jaunalūksnes pagastā, Alūksnes novadā) notiks pasākums "Time to Move".

Pasākuma laikā jaunieši piedalīsies komandu spēlē disku golfa laukumā. Kura komanda ar mazāku metienu skaitu iemetīs visus diskus grozā? Paralēli sporta aktivitātēm jauniešiem būs iespēja uzzināt par mobilitātes iespējām Eiropā. Dalība pasākumā ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz jauniesi.abjc@gmail.com līdz 18.10.2019.

Pierīgā


20. oktobrī no pulksten 11 līdz 18 Ikšķiles novada jauniešu centrā notiks pasākums "Eurodesk sarunu šovs".

Visas dienas garumā "Time To Move" kampaņas ietvaros jauniešiem būs iespēja piedalīties šova veidošanā un klātienē uzzināt par dažādām ES iespējām jauniešiem un "Eurodesk" pakalpojumiem. Pasākumā piedalīsies jaunieši ar saviem pieredzes stāstiem un ikvienam būs iespēja kļūt par daļu no sarunu šova. Detalizēta programma un pieteikuma forma ir pieejama organizatoru mājaslapā.

Zemgalē


No 1. līdz 31. oktobrim Jelgavas novada jauniešu centros (Elejas pagastā, Vircavas pagastā un Jaunsvirlaukas pagastā) notiks pasākumi "Jauniešu iespēju pēcpusdiena kopā ar Eurodesk". Pasākuma laikā jaunieši uzzinās par iespējām iesaistīties, kā arī dzirdēs citu jauniešu pieredzes stāstus par saviem iespaidiem pēc dalības "Erasmus+: Jaunatne darbībā" projektos.

"Time to Move" noslēguma pasākums Latvijā

30. oktobrī no pulksten 18 līdz 20 Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15, Rīgā) norisināsies "Eurodesk Dzīvā Bibliotēka". Plašāka informācija tiks publicēta šeit. www.jaunatne.gov.lv.

Kampaņa "Time to Move" ir Eiropas informācijas tīkla jauniešiem "Eurodesk" organizēta akcija, kas ik gadu oktobrī iepazīstina jauniešus ar simtiem iespēju doties uz ārvalstīm un piedalīties starptautiskos projektos, iepazīt Eiropu vai iegūt labu pieredzi nākotnei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!