Pētījumi fizikā, fotonikā, astronomijā ir mūsdienu inovāciju pašā epicentrā. Bieži vien šie pētījumi pat netieši mēdz nonāk līdz rezultātam, kas lieti noder kādu jaunu un tehniski sarežģītu produktu attīstībā.

Šajā lekcijā uzrunāsim un uzzināsim vairāk gan par institūtiem un viņu pētniecību, gan uzņēmumiem un jaunuzņēmumiem, kuri tuvu viens otram sastrādājas, lai attīstītu inovatīvus risinājumus fizikā, astronomijā un fotonikā.

Par inovācijām optometrijā ko vairāk uzzināsim no "Lightspace Technologies" inžinieres Sandras Balodes, savukārt par pētniecību fizikā un jaunajiem materiāliem video stāsta Prototipēšanas laboratorijas vadītājs Gatis Mozolevskis un pētnieks Roberts Rimša no Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta. Visbeidzot ieskatu par to, kas aktuāls astronomijas nozarē un ar to saistītajās tehnoloģijās, sniedz "TimeTag.Space" vadītāja Mārtiņa Ražuka-Ebela.

Pēc lekcijas noskatīšanās vari doties uz "The Raccoons" vietni un aizpildīt testu, lai saņemtu balvu par labi padarītu darbu!

Šis ir sestais video lekciju ciklā, ko veido tiešsaistes kopiena "The Raccoons". Kopiena pulcē studentus un vecāko klašu skolēnus, kuri vēlas iepazīt jaunākās tehnoloģijas un programmēšanas prasmes radošā un savstarpējas sadarbības veicinošā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!