Foto: LETA

Latvijas iedzīvotāji vismaz vēl kādu laiku turpinās iepirkties populārākajos tā dēvētajos krievu veikalos, neskatoties uz Krievijas pirms vairāk nekā mēneša sākto uzbrukumu Ukrainai, uzskata portāla "Delfi" uzrunātie eksperti. Šo tirgotāju lielākā problēma būs nevis patērētāju boikots sāktā kara dēļ, bet grūtības, ar kurām tiem būs jāsaskaras, ja vēlēsies turpināt tirgot preces, kas nākušas no Krievijas vai Baltkrievijas.

Mūsu valstī labāk zināmi ir divi Krievijas izcelsmes tirgotāji – zemo cenu veikalu tīkls "Fix Price", kas Latvijā darbojas kopš 2017. gada vidus, un zemo cenu mazumtirgotājs "Mere", kas savu darbību šeit sāka pirms mazliet vairāk nekā gada. Šis tirgotājs, kas vēl pirms gada ziņoja par ieceri atvērt "Mere" katrā Latvijas pilsētā, tālāk par septiņiem veikaliem piecās pilsētās nav ticis un, ekspertu ieskatā, visticamāk, arī netiks.

Patriotisms un boikots?

Lietuvā ir par četriem "Mere" veikaliem, kuros tirgo pārtikas preces un sadzīvē izmantojamus produktus, vairāk nekā Latvijā. Pēc Krievijas sāktā iebrukuma Ukrainā daļa vietējo iedzīvotāju sākuši aktīvi izrādīt nepatiku pret tirgotāja darbību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!