Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Kopš 1. septembra laboratorijās Latvijā veikts miljons, bet kopš pandēmijas sākuma teju 4,5 miljoni tā saukto Covid-19 testu, liecina Veselības ministrijas apkopotie dati. Daždien apjoms vienā diennaktī pārsniedzis pat 50 tūkstošus testu. "Delfi" devās uz vienu no lielākajām Latvijas laboratorijām – "Centrālo laboratoriju" Rīgā, Šarlotes ielā, lai ieskatītos aiz tām durvīm, kur apmeklētāji parasti netiek ielaisti, bet kur ik dienu tiek veikts tūkstošiem testu – gan Covid-19, gan histoloģijas, asins, hormonu un citas analīzes.

Ierodoties laboratorijā, jau pie durvīm redzam dažus apmeklētājus. Ir pulksten 11 un rīta apmeklētāju straumes noskrējušas, arī paraugu tūkstoši nakts laikā pārbaudīti, bet to jaunās porcijas vēl nav atvestas. Tās no dažādām Latvijas vietām kurjeri sākot piegādāt ap pulksten 12 un pandēmijas laikā līdz vakaram pat gaitenī tiekot sakrautas testējamo materiālu kastes, stāsta "Centrālās laboratorijas" vadītāja, laboratorijas ārste Jana Osīte, iepazīstinot ar šī brīža ikdienas darbu laboratorijā. Tā nu varam nedaudz aprunāties un visu apskatīt, jo valda nosacīts miers. Tomēr ik pa brīdim Osītes telefons iezvanās, un uz šiem zvaniem jāatbild, jo runa ir par cilvēku veselībai svarīgu informāciju.

Lai dotos testēšanas telpās, ietērpjamies sūnu zaļos vienreizlietojamos halātos un apaujam čaukstošas bahilas griezīgi zilā tonī. Par maskām nav runas, tās šajos laikos mums ar fotogrāfu uzliktas jau pie ierašanās telpās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!