Foto: DELFI
Jau gandrīz komiska un reizē zīmīga sakritība – pirmais jautājums, ko Elzai Rozentālei mēdz intervijās uzdot, ir, kur viņa tāda uzradusies. It kā dziedātājas birtu no mākoņiem vai augtu no saules stariem. Elzas gadījumā pat varētu šādiem brīnumiem noticēt. Kā viņa pati saka – dziedāšana viņai kaut kā vienkārši ielikta šūpulī. No kurienes – īsti nezina!

Vienā dienā viņu redz TV ekrānos, prasmīgi spēlējoties ar balsīm un tēliem šovā "Izklausies redzēts", jau nākamajā viņa kopā ar pagrīdes elektroniskās mūzikas grupu "Northren C" uzstājas kādā Miera ielas pagalmā, tad nobliež džezu Kalnciema kvartālā ar projektu "Electric Elza", lai jau pēc brīža žilbinātu "Kabarē" izrādēs. Šajās dienās Fon Stricka villā notiek Elzas Rozentāles koncerti kopā ar grupu "Bur mani", kuros, kā viņa pati saka, ir iespēja redzēt to, kas viņa šobrīd ir patiesībā. Mūsu tikšanās notiek Gaismas pilī, bet saruna aizvien atgriežas pie tēmām latviskums, pamatīgums, saknes un māju sajūta.

Kurā brīdī tu pati sevi atklāji kā dziedātāju?

It kā jau darbojos mūzikā, dziedot savā rokgrupiņā, bet man šķiet, viss saslēdzās, kad Viktors Runtulis (producents, režisors – red.) manī saredzēja kaut kādu potenciālu un deva iespēju uzdziedāt uz "Kabarē" skatuves. Viņam acīmredzot patika, un man tika dots arvien vairāk un vairāk. Radās iespēja ar mūziku nodarboties nopietni. Tā viss sākās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!