Foto: DELFI
Haja ir sešus mēnešus veca indiešu meitene, taču jau piedzīvojusi četrus lidojumus. Jo lielāka Haja aug, jo grūtāk lidot. Lidojums no Latvijas uz Indiju ilgst desmit stundas, nosēdēt vai nogulēt lidmašīnā ir grūti, turklāt tagad viņai aug zobi, bet uz kājas nesen parādījusies ekzēma. Ar Haju un viņas māti tiekamies viņu dzīvoklī Ziepniekkalnā dažas dienas pirms abu pēdējā lidojuma. Hajai uz Indiju jālido tāpēc, lai nokārtotu kārtējo vīzu. Tas šobrīd ir vienīgais risinājums, lai viņas mamma varētu turpināt studijas Latvijā.

"Es necīnos sevis dēļ, es cīnos savas meitas dēļ. Tikai tādēļ, lai varētu kopā ar viņu būt te, Latvijā, manu studiju laikā. Viņa nevar dzīvot bez manis," tā saka Hajas māte Bindakini Kiritbaja Patela (30). Problēma ir šāda: neilgi pēc studiju sākšanas Ekonomikas un kultūras augstskolā (EKA) Patela palika stāvoklī, taču pēc Hajas piedzimšanas, atsākot studijas, augstskola attiecās mazajai dot uzaicinājumu, lai viņa varētu uzturēties kopā ar māti Latvijā.

Vai šāds gadījums ir drīzāk izņēmums, vai arī tāda ir vispārējā prakse, kā augstskola pamato savu lēmumu un kādas ir Patelas iespējas, centās noskaidrot portāls "Delfi".

Dzimusi ES. Sarežģījumi turpinās

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!