Foto: Imago/Scanpix/LETA

Gada laikā, kopš Krievija uzsākusi agresijas karu pret Ukrainu, lielas jaunattīstības valstis, piemēram, Brazīlija, Indija un Dienvidāfrika, ir centušās no cīņas turēties sāņus. Tomēr, tāpat kā tas ir ar Rietumu "pacifistiem", šo valstu neitralitāte ir kluss atbalsts imperiālismam.

Pērn maijā pirms atkārtotas nonākšanas Brazīlijas prezidenta amatā Luiss Inasiu Lula da Silva apgalvoja, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un viņa Krievijas kolēģis Vladimirs Putins ir vienlīdz atbildīgi par karu Ukrainā. Tomēr neatkarīgi no tā, vai atteikšanās izvēlēties nāk no Brazīlijas, Dienvidāfrikas vai Indijas puses, neitrālas pozīcijas ieņemšana attiecībā uz Krievijas agresijas karu ir nepieņemama.

Tas pats attiecas uz atsevišķām personām. Ja kāds garāmgājējs redzētu, kā vīrietis uz ielas stūra bez mitas sit bērnu, mēs sagaidām, ka liecinieks mēģinās to apturēt. Par neitralitāti šādā gadījumā nevar runāt. Gluži pretēji – mēs paužam nožēlu par bezdarbības morālo nekrietnību.

Kā tad mums būtu jāreaģē uz Rodžera Votersa nesenajiem izteikumiem uzrunā Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomei?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!