"Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja saraksta ""Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija" deleģētie kandidāti. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā.

Sarakstu raidījumā pārstāvēja SIA "Latvijas Mobilais Telefons" vecākais sistēmu analītiķis Konstantīns Čekušins, Rīgas 80. vidusskolas direktore Anna Vladova un partijas valdes loceklis Andris Morozovs. Kopumā no saraksta kandidē 63 cilvēki. Saraksta numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 9.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par sarakstu ""Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija" pauduši 14,1% respondentu.

Piedāvājam noskatīties sarunas spilgtākās epizodes:

"Saskaņas" saraksta "pirmais trijnieks" atklāja savas, kā izrādījās, atšķirīgās versijas par to, vai šobrīd ir pamats uzskatīt, ka "Saskaņa" jau ir zaudējusi vēlētāju uzticību un izklāstīja savu skatījumu uz iemesliem, kādēļ tā noticis – .

Viņi nāca klajā ar savām versijām, kādēļ "Saskaņas" sarakstam šajās ārkārtas vēlēšanās pievienojušies kandidāti, kuru vārdi iepriekš bijuši lasāmi citu partiju sarakstos – un 11:19.

Bijusī Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Vladova paziņoja, ka "Saskaņas" bijušie sabiedrotie – partija "Gods kalpot Rīgai" nebūt nav tas pats, kas "Burova saraksts" – .

"Saskaņas" sarakstā ar pirmo numuru kandidējošais Konstantīns Čekušins centās raksturot kļūdas, ko viņa pārstāvētā partija pieļāvusi, desmit gadus esot pie varas grožiem galvaspilsētā. Par to, ka no Krišjāņa Barona ielas remonta sanācis "gribējām kā labāk, sanāca kā vienmēr", viņš pārliecinājies personiski – .

Kandidātu saraksta pirmās trīs personas komentēja partijas 4000 zīmju programmā iekļauto apgalvojumu, ka "Saskaņu" cenšas iznīcināt tās panākumu dēļ – .

Bijušais "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Morozovs skaidroja, kādēļ uzskata, ka "Saskaņa" nav līdzvainīga viņa priekšteča, kādreizējā RCT valdes priekšsēža Anatolija Abramova nodarījumos – .

"Saskaņas" vēlēšanu saraksta līderi apgalvoja, ka apzināti nolēmuši vairs nereklamēties uz Rīgas sabiedriskā transporta – .

Morozovs atklāja savu versiju par to, kā "Saskaņas" reklāmas materiālos nonācis pazīstamais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš publiski aicinājis partiju viņa vārdu reklāmas materiālos neizmantot - .

Čekuškins noliedza, ka viņa iestāšanās par krievu skolām un pret izglītības reformu būtu uzskatāma par nacionālisma izpausmi. Viņš gan atzina, ka arvien uzskata, ka uz latviešu valodas lomas nostiprināšanu vērstā izglītības reforma ir kļūdaina – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!