Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam ("KPV LV") piederošās SIA "Suņu būda" portāls "Rītakafija.lv" ir "pa lielam" uzņēmumam uzdāvināts un reģistrēts masu informācijas līdzeklis, intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" skaidroja "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Ziņots, ka gada sākumā SIA "Suņu būda" kļuva par portāla "Rītakafija.lv" īpašnieku. Kādiem mērķiem un par kādu summu Saeimas vēlēšanu gadā iegādāts šis medijs plašāk skaidrots netika.

Pirmdien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" Kaimiņš norādīja, ka portāls reģistrēts kā masu informācijas līdzeklis. To, ka interneta vietni var reģistrēt kā masu informācijas līdzekli, paredz likums "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem".

Kā skaidroja pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts, iepriekšējie īpašnieki portālu "Rītkafija.lv" "pa lielam, ja godīgi," viņam uzdāvinājuši.

Skaidrojot portāla būtību, Kaimiņš vērsa uzmanību, ka paredzētie grozījumi Saeimas Kārtības rullī varētu liegt deputātam filmēt komisijas sēdes. Priekšlikumu iepriekš izstrādāja bijušās parlamentārietes Solvitas Āboltiņas vadītā darba grupa.

Par grozījumiem Saeimas Kārtības rullī varētu lemt septembrī. Ja tie gūs atbalstu, tad Saeimas komisijas sēdes varēs iemūžināt Saeimā akreditēti žurnālisti.

Viņš gan pauda, ka pats nebūs portāla korespondents.

Ziņots, ka "Rītakafija.lv" iepriekš piederēja SIA "GATE TO 8", kura īpašnieki savukārt medijos izskanējuši publikācijās par tā saucamajiem "klikšķu biznesmeņiem".

""GATE TO 8" dibinātāji ir pievērsušies citam komercdarbības veidam un nevēlējās turpināt šī portāla darbību. Viņi izvēlējās to pārdot par relatīvi nelielu summu SIA "Suņu būda", jo alternatīva izvēle būtu bijusi šo uzņēmumu likvidēt," portālam "Delfi" sacīja "Suņu būdas" valdes priekšsēdētājs Gatis Bērziņš. Viņš gan neatklāja, kādiem mērķiem portāls iegādāts un kādu informāciju tajā lasītāji turpmāk tajā redzēs.

Kā vestīts, "Delfi TV ar Jāni Domburu" pirms šoruden gaidāmajām vēlēšanām īsteno diskusiju sēriju "Par ko balsot?". Pirmā šīs sērijas daļa tiešraidē skatāma divu nedēļu garumā, sākot ar 14. maiju. Šajās diskusijās katru darba dienu notiks sarunas ar partiju līderiem par Latvijas politiskajiem spēkiem, to līdzšinējo darbību, konkurenci un potenciāliem piedāvājumiem.

Pirmdien studijā viesojās partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāji Kaimiņš, Linda Liepiņa un Aldis Gobzems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!