Šonedēļ "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā uz jautājumiem par pusgadā paveikto un neizdarīto atbildēja kopš februāra Latvijas galvaspilsētas pašvaldībā saimniekojušie pagaidu administratori Edvīns Balševics, Aleksejs Remesovs un Artis Lapiņš, kā arī viņu izvēlētā pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere.

Jau vēstījām, ka drūzmēšanos Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā viņi skaidroja pretrunīgi, gan atzīstot, gan neatzīstot, ka bijuši sociālās distancēšanās pārkāpumi, bet kurš pie tā vainīgs tā arī nenosaucot.

Tāpat vēstījām, ka administratori pauda neizpratni par Rīgas atkritumu apsaimniekošanas tarifiem, arī minot iespēju, ka notikusi negodīga vienošanās.

Savukārt Zalpētere norādīja, ka negrasoties ilgtermiņā ieņemt Rīgas izpilddirektores amatu.

Piedāvājam iepazīties ar spilgtākajām epizodēm no raidījuma:

Administratori skaidroja ar ko viņu darbs atšķiras no vēlētu deputātu darba – 01:50.

Viņi atbildēja uz jautājumiem par to, vai vadot domi jāuzklausa arī valdības politiķu ieteikumi vai rīkojumi – 12:08.

Administratoriem nācās atbildēt par to, kā palīdzējuši rīdziniekiem pārdzīvot Covid-19 krīzi – 36:03.

Joprojām turpinoties darbs pie zaudējumu piedziņas prasības pret bijušo “Rīgas satiksmes” valdi. Bažas radot iespēja zaudēt tiesā – 58:57.

Viņi skaidroja ar ko līdzšinējā Rīgas uzņēmumu pārvaldība atšķiras no tā labās pārvaldības modeļa, ko iesaka, piemēram, OECD – 01:04:38.

Bijušā mēra Oļega Burova (GKR) nonākšanu Rīgas autoostas padomē intervējamie komentēja ar vārdiem “turpinājums sekos” - 01:12:27.

Administratori skaidroja kādēļ daļu iepriekš plānoto projektu atcēluši, bet daļu, kā Čaka ielas remontu īsteno – 01:18:40.

Zalpētere norādīja, ka neatbalsta jaunās koncertzāles celšanu Kronvalda parkā, jo tas esot pārāk tuvu citai koncertvietai – 01:41:30.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!