Ja ceturtdien Saeimas plenārsēdē deputāti atbalstīs Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas deputāta Jura Juraša izdošanu kriminālvajāšanai un lieta nonāks līdz tiesai, Jurašs ir pārliecināts, ka tiesas lēmums būs viņam pozitīvs, trešdien raidījuma "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā teica pats Jurašs.

''Es esmu pilnībā pārliecināts, ka tiesā šis rezultāts man būs pozitīvs,'' viņš pauda raidījumā.

Ceturtdien Saeimā gaidāms balsojums par Juraša izdošanu kriminālvajāšanai, un pie parlamenta tiks rīkots protesta pasākums, prasot arī ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atkāpšanos.

Taujāts par to, ko darīs ar Saeimas deputāta mandātu gadījumā, ja deputāti lems viņu izdot kriminālvajāšanai, Jurašs paskaidroja, ka par to lemšot pēc Saeimas balsojuma.

Runājot par ceturtdien gaidāmo balsojumu, Jurašs arī apšaubīja deputāta imunitātes nepieciešamību Latvijā. Viņaprāt "šāds imunitātes institūts ir lieks", jo tas nedarbojas.

Bez tam deputāti atbildīgajā Saeimas komisijā, kura otrdien nolēma virzīt šo jautājumu izskatīšanai parlamenta plenārsēdē, "pat nemēģināja iedziļināties un saprast lietas būtību".

Tāpat deputāts norādīja, ka pats vēl nav izlēmis, kā ceturtdien balsos: "Es savu balsojumu droši vien, ka noformulēšu rīt."

Deputāts arīdzan raidījuma laikā atkārtoja jau paša iepriekš publiski pausto, ka, viņaprāt, likumu pārkāpis neesot.

Uz Dombura jautājumu, vai JKP redz jebkādu pamatotu ceļu ģenerālprokurora Kalmeiera atcelšanas iniciēšanai, Jurašs atbildēja sakot, ka partija šo jautājumu varētu vērtēt: "Neizslēdzu, ka arī šī mana konkrētā lieta varētu būt viena no tām, kuras kontekstā varētu tikt vērtēta arī Kalnemeiera atbildība."

Pilnu raidījuma ierakstu iespējams noskatīties šeit.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra nosūtījusi uz Saeimu dokumentus, kurā par valsts noslēpuma izpaušanu lūdz izdot kriminālvajāšanai Jurašu. Atbildīgā Saeimas komisija otrdien nolēma virzīt šo jautājumu izskatīšanai Saeimā.

Jurašs pēc komisijas sēdes atkārtoti pauda, ka Ģenerālprokuratūra šajā lietā maldina, bet lieta tiekot būvēta uz meliem un puspatiesībām. Deputāts ir pārliecināts, ka konkrētā lieta ir politiski motivēta, savukārt ģenerālprokurors Kalnmeiers darbojoties kā "oligarhu advokāts".

Ģenerālprokuratūra publiski centusies atspēkot Juraša izteikumus un skaidrot, kāpēc tiek lūgta deputāta izdošana kriminālvajāšanai. Ar ģenerālprokuratūras skaidrojumu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!