Foto: Publicitātes foto
Virkne pašmāju sociālo mediju zvaigžņu vakardien, 26. janvārī, pulcējās kafejnīcā "Ezītis miglā", lai nogaršotu ēdienus no kafejnīcas jaunās "Toksiskās ēdienkartes", kas radīta, aicinot aizdomāties par vidē nonākušu bateriju kaitīgo ietekmi un risku tajās esošajām ķīmiskajām vielām nonākt cilvēka organismā. "Grafīta pastu elektronu mērcē", "Toksisko pirkstiņu plati" un citus ēdienus bija ieradušies baudīt "TikTok" satura radītāji Sibilla, Rihards Gromuls, Ralfs K, Azubelis, Keitija Tukiša, kā arī dziedātāja un šova "X-faktors" dalībniece Diona.

Jauno ēdienkarti, kurā iekļauti ierasti ēdieni neierastā izpildījumā ar provokatīviem nosaukumiem, kafejnīcas "Ezītis miglā" šefpavāri radījuši kampaņas "Tavs toksiskais pirkstiņš", kura tika atklāta kopā ar jauno maltīšu piedāvājumu, ietvaros. Kā uzsver kampaņas autori Latvijas Zaļais punkts –viena zemē nomesta pirkstiņbaterija var saindēt pat vienu kubikmetru augsnes, un to sastāvā esošās ķīmiskās vielas caur gruntsūdeņiem, augu un dzīvnieku izcelsmes produktiem var nonākt cilvēka organismā. Jaunās sociālo mediju zvaigznes norādīja, ka savu ikdienu nevar iedomāties bez baterijas saturošu ierīču lietošanas, līdz ar to ir svarīgi padomāt, kas ar tām notiek, kad tās beigušas funkcionēt.

"Kampaņa "Tavs toksiskais pirkstiņš" un tās aktivitātes ir lielisks veids, kā uzrunāt ikvienu par it kā tik pašsaprotamu tēmu – šķirot un pareizi nodot baterijas. Tas liks aizdomāties par savas rīcības un ietekmes sekām un turpmāk mudinās izdarīt pareizas izvēles. Kas man personīgi šķiet pašsaprotami, dažiem var būt jaunums, tāpēc mans uzdevums ir nodot šo ziņu tālāk – informēt, ļaut aizdomāties un iedvesmot uz pozitīvām pārmaiņām dzīvē," stāsta sociālo mediju satura veidotāja Sibilla Bille.

Jauno "Toksisko ēdienkarti" ikviens varēs nobaudīt 16 kafejnīcās "Ezītis miglā" no 26. janvāra līdz 18. februārim. Maltīte un dzērieni tiek gatavoti no pārbaudītiem, pārtikas gatavošanai atbilstošiem un uzturā drošiem produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!