Foto: Vida Press
Ķīniešu mākslinieks Linghižu Mengs radījis provokatīvu projektu, kura apspēlējis jautājumu, kas, iespējams, nodarbina daudzus – kas notiktu, ka cilvēku un dzīvnieku DNS kombinēšana nebūtu aizliegta un to neierobežotu nekādas likumiskas, morālas vai ētiskas normas?

Savā projektā Baby Pet mākslinieks radījis vairākas figūras, kuru mērķis esot likt cilvēkiem aizdomāties par to, kā mainītos cilvēku dzīves un pasaule kopumā, ja bērns un mājdzīvnieks - piemēram, suns - būtu apvienots vienā būtnē, kura vēl arvien ir bioloģiski saistīta ar vecākiem, bet neprasa pastiprinātas rūpes un atbildību.

Mākslinieks norādījis, ka mazuļa audzināšana ir dārga - cilvēkbērns ir jāapģērbj, jāsūta skolā, kā arī jārēķinās ar daudziem citiem izdevumiem, tupretim suņa uzturēšana izmaksā krietni lētāk.

Viņš savā vīzijā arī pieņēmis, ka 'bēbīšdzīvnieka' mūža ilgums būtu kā suņiem - aptuveni 11-15 gadi, kas ļautu rūpes par šiem radījumiem uzņemties gados vecākiem cilvēkiem, kuri nevēlas savu mūža izskaņu pavadīt vienatnē, kā arī pāriem, kuri nav droši par savu gatavību laist pasaulē un rūpēties par cilvēkbērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!