Foto: Privātais arhīvs

Ezotērikas eksperte Elita Drāke (attēlā) neslēpj, ka šis Latvijai ir grūts laiks. Diskusijas par to, kā latvisko identitāti izmainīs bēgļi, ir radījušas šķelšanos pašas tautas starpā. Drāke norāda, ka ir pēdējais laiks glābt Latviju un darīt to visiem kopā, un piedāvā efektīgu shēmu, kā ikviens no mums var izglābt Latviju un reizē pats sevi.

"Iesākumā gribu uzsvērt vispār zināmu patiesību. Tautas, nācijas un ģimenes, kurās ir kopīgi rituāli un tradīcijas, ir stipras un drošas, un tas ir tieši kopīgo tradīciju un rituālu nopelns," uzsver Drāke.

Kopā ar konkursa Vecmāmiņa 2015 dalībniecēm viņa ir izmēģinājusi vienkāršu, bet enerģētiski neticami spēcīgu darbību kopumu, kuru nu laiks ieviest par savu rituālu ikvienam, kam rūp dzimtene.

Pateikt paldies. "Ir pēc iespējas biežāk jāsāk teikt "paldies". Un nevis īpašos gadījumos, bet katru dienu, vairākas reizes dienā. Paldies sev, paldies citiem cilvēkiem. Arī konkurss Vecmāmiņa ir kā liels "paldies".

Tā ir mana pateicība Latvijas mammām un omēm, pateicība arī manai mammai, kura man palīdzēja izaudzināt dēlu. Nevajag baidīties no šī vārda - "paldies"," it kā vienkāršu, bet reizēm tik grūtu lietu uzsver Drāke.

Atvainoties. Piedošanas lūgšana ir tikpat svarīga kā pateicība. "Ja mēs neatvainojamies, mēs sevī ilgi nēsājam aizvainojumu, un tas mūs burtiski saēd," brīdina eksperte.

To vienkārši pārbaudīt. Ja tūlīt pat vienkārši atvainosies kādam, uz kuru jau labu laiku turi ļaunu prātu, emocionālā ziņā uzreiz iestāsies patīkams vieglums un pasaule šķitīs pozitīvāka.

Iestādīt koku vai atnest akmeni. "Visi runā par to, ka Latvijā kļūst arvien sliktāk. Bet ko tu pats esi izdarījis Latvijas labā? Ja cilvēki nedomās par saviem senčiem un sevi kā dzimtas turpinājumu, viss var aiziet nebūtībā.

Tā vietā, lai atvasarā vienkārši bēdātos pie datora vai televizora, iesaku aizbraukt uz Likteņdārzu un iestādīt tur koku vai aizvest akmeni. It kā nekas sevišķs, bet tomēr tik daudz! Tā ir mūsu nodeva dzimtenei.

Katru gadu var braukt un priecāties, kā tevis iestādītais kociņš aug. Vai arī ierakstīt sava tēva vai dēla vārdu akmens krāvumā," ideālu izklaidējošu un reizē enerģētiski spēcīgu plānu rudens dienai iesaka Drāke.

Parunāt ar dabu. "Mēs esam dabas daļa, kaut arī paši bieži vien to aizmirstam. Un ne tikai ēdot mēs varam uzņemt dabu sevī. Izejiet svaigā gaisā, parunājiet ar akmeņiem! Parunājiet ar kokiem!

Mana mamma, ļoti gudra sieviete, visu dzīvi ir runājusi un runā ar kokiem. Tas ir īpašs veids, kā būt kontaktā ar dabu," skaidro Drāke.

Atslēgt sirdi svētumam. "Latvija ir svētvieta, bet mēs viņu necienām. Enerģētiski pierādīts, ka Latvija ir viena no svētākajām vietām pasaulē. Mēs esam izredzēti jau ar to, ka atrodamies šeit, bet katram sava roka jāpieliek, lai šo svētumu ielaistu sevī.

Viena no Latvijas svētvietām ir Ķeguma Krusta kalns, uz kuru ikvienam būtu jāaizbrauc. Bet nevajag naivi cerēt, ka aizejot uz svētvietu, tu uzreiz kaut ko sajutīsi, vai arī tur nekā nav. Ir jāsāk ar sevi, jo, ja tu nebūsi atvērts, tu arī svētvietā nejutīsi neko. Katram ir jātiek galā ar sevi, atverot savu sirdi un emocijas plašāk, lai svētums tajā varētu ienākt," pamāca Drāke.

Dot un saņemt. "Ar Vecmāmiņa 2015 dalībniecēm dienas izskaņā apstājāmies aplī ap pīlādzi. Sievietes paklausīgi izstiepa rokas, lai sajustu enerģiju.

Tajā brīdī es viņām teicu tādus vārdus: "Būsim godīgi - enerģija tāpat vien no pīlādža pie mums neplūdīs. Jūs katra saņemsiet tik daudz, cik šodien būsiet iedevušas citiem." Lūk, tas tad arī ir galvenais princips. Tu saņem tik, cik tu dod. Neesi nepateicīgs," rezumē Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!