Foto: Privātais arhīvs
Sociālajā tīklā "Facebook" nedēļas laikā teju seši tūkstoši cilvēku dalījušies ar vēstījumu, kuru ievietojusi Inese Greize Laveta. Viņas ziņa vēsta par kādu pagaidām nenoskaidrotu jaunieti, kuras fotoaparāts nejauši atrasts Baltijas jūras ūdeņos.

Nogrimušo digitālo fotokameru atradis ūdenslīdējs Aleksandrs Olsons. Viņš ir drauga draugs Stokholmā dzīvojošai rīdziniecei Inesei, un tieši viņai Olsons palūdza ievietot vēstījumu feisbukā latviski, jo, iespējams, pazaudētā aparāta īpašniece ir no Latvijas.

Atrastā fotokamera ir ražota 2003. gadā. Izvilkta no ūdeņiem tā joprojām saglabājusi skaidrus attēlus ar kādu jaunieti. Vairāki attēli datēti ar 2010. gadu, kad viņa bijusi Rīgā – piemēram, pozējusi pie Melngalvju nama. Jauniete ceļojusi, un pats pēdējais attēls uzņemts Stokholmas daļā Ridafjordenā pie rātsnama, kas ir populāra tūristu bildēšanās vieta, liecina kameras atmiņas kartes saglabātie attēli.

Inese Greize paziņojumu par meklēšanu feisbukā ievietoja 22. jūlijā, un nedēļas laikā tas guvis lielu popularitāti sociālajos tīklos. Arī Zviedrijas medijs "Aftonbladet" ar publikāciju iesaistījies kameras īpašnieces meklēšanā. Diemžēl līdz šim meklējumi nav vainagojušies ar panākumiem.

Sarunā ar portālu "Delfi" Inese teic: "Visticamāk, meitene ir no Baltijas valstīm. Diezgan droši, ka ceļojusi ar prāmi "Romantika" maršrutā Rīga-Stokholma, par to liecina fotoattēli. Raksts publicēts arī lielā zviedru medijā, diemžēl panākumu kameras īpašnieces atrašanā vēl nav".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!