Foto: Vida Press
Siāmas dvīnēm Ebijai un Britānijai Henzelām ir divas sirdis, divi plaušu pāri, bet kopīgas aknas, urīnpūslis, zarnu trakts, dzimumorgāni un krūšu kurvis. Neraugoties uz to, 23 gadus vecās meitenes ir ļoti aktīvas – nesen viņas pabeidza universitāti, bet tagad iekārtojušās darbā skolā.

Kā vēsta raidsabiedrība BBC, visgrūtāk dvīnēm bija iemācīties koordinēt kustības un jo īpaši smagi gāja ar pārvietošanos, jo Ebijas augums ir 1,57 metri, bet viņas māsa Britānija ir par 10 centimetriem īsāka.

"Mēs, protams, esam atšķirīgas. Piemēram, Britānijai patīk neitrālu toņu apģērbs, bet no rotām viņa dod priekšroku pērlēm, savukārt man patīk košas drēbes un rotaslietas. Manai māsai ļoti patīk pastaigāties, bet es esmu mājās sēdētājas tips.

Atšķirībā no Britānijas man nav bail no augstuma. Starp citu, uz kafiju mēs arī reaģējam dažādi: pēc dažām tasītēm māsai paātrinās pulss, bet man nē," vienā no daudzajiem TV sarunu šoviem stāstīja Ebija.

Arī studijas universitātē bijis visai grūts process - Ebijai labāk padevusies matemātika, bet Britānija priekšroku devusi dažādām mākslām. Rezultātā meitenes nolēmušas apgūt sākumskolu skolotāja profesiju.

Māsas Henzelas savā jaunajā darbavietā par abām saņem vienu algu, lai gan diploms par izglītību katrai ir savs.

"Mācību iestādes administrācijas lēmums ir pilnīgi loģisks, jo mēs taču pildām viena cilvēka darbu. Iespējams, vēlāk, kad mēs kļūsim pieredzējušākas un spēsim pasniegt priekšmetu ar dažādām metodēm, skola mums algu paaugstinās.

Iespējams, ka viena no mums varētu apmācīt skolēnus, bet otra atbildēt uz viņu jautājumiem. Tad jau tas sanāktu divu cilvēku darbs," nākotnes plānus ieskicējusi Britānija.

"Viņas ir paraugs citiem bērniem, jo mūsu jaunās skolotājas spēj pārvarēt grūtības un dzīvo visai aktīvu 23 gadus vecu cilvēku dzīvi. Ja viņas uzstāda kādu mērķi, tad noteikti to arī sasniedz," dvīnes slavējis skolas direktors Pols Guds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!