Foto: LETA

Ceturtdien, 1. augustā, pie Lattelekom ēkas norisinājās asins donoru kampaņas Ziedo divreiz! rīkots pasākums, kuru apmeklēja arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kas ar savu piemēru vēlējās aicināt līdzpilsoņus kļūt par donoriem.

Kampaņas mērķis ir veicināt bezatlīdzības donoru kustību Latvijā, aicinot donorus atteikties no valsts piešķirtās trīs latu lielās kompensācijas un ziedot to labdarības projektiem.

Lai asins nodošanu padarītu ērtāku, šonedēļ notikušajā pasākumā sabiedrības vērtējumam tika nodota arī asins ziedošanu vietu virtuālā karte, kurā iespējams atrast tuvāko asins nodošanas punktu Latvijas teritorijā.

"Ar kampaņu Ziedo divreiz! vēršamies pie sabiedrības, aicinot asinis ziedot regulāri un darīt to bez mērķa gūt materiālu labumu.

Sekojam Pasaules Veselības organizācijas nostādnēm visā pasaulē ieviest asins ziedošanu bez atlīdzības un ceram, ka arī Latvija pavisam drīz ierindosies starp tām valstīm, kur visi donori asins ziedošanu uztver kā labdarību ar personīgu iniciatīvu," atzinusi Valsts asinsdonoru centra Donoru nodaļas vadītāja Tamāra Kļaveniece.

Popularizēt akciju bija piekrituši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki - uzņēmēja un par Latvijas "galveno blondīni" dēvētā Marika Ģederte (attēlā), grupas PeR dalībnieks Edmunds Rasmanis un dziedātājs Lauris Reiniks.

Gan Marika, gan Edmunds arī ziedoja asinis, bet Reiniks pie labā darba veikšanas netika, jo viņš nesen bijis ceļojumā uz Dominikānas Republiku un pēc atgriešanās no šīs valsts 12 mēnešus asinis nodot nedrīkst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!