Foto: Vida Press
Viens no tradīcijām bagātākajiem masu izturības skrējieniem ik gadu februāra sākumā norisinās Stafordšīrā Anglijā – šī šķēršļu zonas pārvarēšana tiek dēvēta par skarbāko un pat nežēlīgāko stipro skrējienu pasaulē.

Par Stipro puišu izaicinājumu dēvētais skrējiens tiek organizēts kopš 1987. gada, un, kā vēsta britu mediji, ne velti to dēvē par skarbāko šāda veida skrējienu pasaulē - katram trešajam dalībniekam neizdodas tikt līdz finišam, bet sacensību rīkotājs apgalvo, ka šo gadu laikā vispār nevienam nav izdevies finišēt saskaņā ar visiem noteikumiem.

Arī šajās sacensībās uzmanība tiek pievērsta ne tikai dalībnieku fiziskajai sagatavotībai, spītam un izturībai, bet arī atraktivitātei - daudzi trasē dodas dažādos ērmīgos tērpos, kas skatītājiem to vērošanu padara vēl aizraujošāku.

Stipro skrējiena trase ir aptuveni 12 kilometrus gara, un tajā ir 25 viens par otru sarežģītāki šķēršļi. Sacensību organizatori neslēpj, ka dalībnieki var gūt dažādās traumas - apdegumus, griezumus, ciest no strāvas trieciena, salauzt kaulus un citādi pārbaudīt savu izturību.

Neraugoties uz riskiem, sacensībās ik gadu piedalās ap 5000 drosminieku, kuriem pirms došanās trasē jāparaksta līgums, kas sacensību organizatorus atbrīvo no jebkādas atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!