Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ krietns pulciņš sabiedrībā zināmu cilvēku bija pulcējušies vienkopus, lai kļūtu par pirmajiem Siera akadēmijas studentiem un izglītotos dažādās ar šo gardumu saistītās gudrībās.

Siera akadēmijas atklāšanas pasākumā restorānā Viesistaba piedalījās TV projektu vadītāji Anna Rozīte un Renārs Zeltiņš, dziedātāji Roberto Meloni un Ralfs Eilans, aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, Andeles Mandele rīkotāja Līva Jaunozola un citi, un prezentācijas burziņā netrūka jautru un atraktīvu mirkļu.

"Es esmu liela siera cienītāja, un arī manai meitai tas ļoti garšo. Sieru izvēle ir tik liela! Bet cik daudz mēs zinām par to? Zināju, ka sieram ir virkne pozitīvu īpašību un minerālvielu, kas ir nepieciešamas sabalansēta uztura nodrošināšanai, bet manas zināšanas līdz šim ir bijušas ļoti virspusējas," pirmajos iespaidus par akadēmiju dalījās Rozīte.

Kā vēsta jaunatklātās interneta akadēmijas pārstāvji, tā veidota ar mērķi izglītot siera baudītājus, kā arī pilnveidot un popularizēt siera kultūru Latvijā. Siera akadēmijā būs iespēja gan paplašināt zināšanas par siera kultūru, vēsturi, veidiem un sieru saderību ar dažādiem ēdieniem un dzērieniem, gan arī novērtēt savu erudīciju, izpildot vairāku līmeņu testus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!