Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ziedoņdārzā norisinājās atraktīva modes skate Pielaiko stilu, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki iejutās skolnieku tēlos un demonstrēja savu sapņu apģērbu, kādu viņi valkātu, ja atkal būtu jāatgriežas skolā.

Pasākumā piedalījās vienmēr smaidīgā TV "dīvas" Anna Rozīte un Ketija Šēnberga, modes blogeri Agnese Kleina un Deniss Ševeļovs, kā arī mūziķis Markus Riva, bet pasākuma vadīšana bija uzticēta Renāram Zeltiņam.

Modes skates dalībniekiem, kuri demonstrēja ērtus un sportiskus tērpus, saposties palīdzēja dizainere un zīmola SALT radītāja Indra Salceviča, kura atzina, ka patlaban modē viennozīmīgi ir preppy stils.

"Tā izcelsme saistāma ar pagājušā gadsimta vidu. gadiem. Šis stils apvieno klasisko ģērbšanos stilu - žaketes, kreklus, blūzes, faltētus pieklājīga garuma svārkus virs ceļiem - ar sportiskiem elementiem, piemēram, kedām vai cepuri. Ja kādreiz preppy stilā ģērbās elitāro skolu audzēkņi, tad šobrīd tendence ir globāla un iecienīta dažāda vecuma jauniešu vidū," sprieda dizainere.

"Šķiet, ka meitenes bieži vien izvēlas bikses, savukārt esmu par kleitām un sievišķību jau no agras jaunības!" pasākuma laikā atzina TV "seja" un Babyroom.lv pārstāve Anna Rozīte (attēlā).

Pielaiko stilu pasākumā apmeklētājiem bija iespēja ne tikai vērot modes skati, bet arī baudīt basketbola kluba VEF Rīga sportistu paraugdemonstrējumus un Most Wanted dejotāju priekšnesumus, kā arī kļūt par lieciniekiem Lattelecom bezmaksas WiFi teritorijas atklāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!