Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas izskaņā iepirkšanās centra Galleria Riga izstāžu zālē Happy Art Museum tika atklāta neparasta izstāde, kurā aplūkojamas oriģinālas digitālās fotogleznas ar šova Pelnrušķīte uzvarētāju Kristīni Teilāni (attēlā).

DELFI Izklaide jau vēstīja, ka neilgi pēc Kristīnes dalības un uzvaras pirmajā un pagaidām vienīgajā Latvijas Pelnrušķītes šovā jaunais mākslinieks Artūrs Bērziņš ķērās pie gleznu sērijas radīšanas ar daudz apspriesto meiteni galvenajā lomā.

Veidojot fotogleznu sēriju, mākslinieks skaidroja, ka, lai gan viņa darbos izmantoti fantāziju motīvi, vērīgākie skatītāji tajos varēs saskatīt arī paralēles ar reālo dzīvi un Pelnrušķītes titula ieguvējas raibajiem piedzīvojumiem pēc šova.

"Iepazīstoties ar Kristīni, es sapratu, ka ieviest viņu kā tēlu daiļradē ir lielisks izaicinājums, jo virsrealitātes vidē iekļūst iekšā nevis viltojums, bet reāls tēls, kura personība reālās dzīves publiskajā telpā jau pati par sevi sevī ietver manis minēto algoritmu," savulaik sarunā ar DELFI Izklaidi lēmumu uzsākt sadarbību ar Teilāni pamatoja jaunais mākslinieks.

Izstādes Odinochka jeb Vientuļniece, kas ir arī Teilānes pirmās grāmatas nosaukums, atklāšanu plašā pulkā apmeklēja gan Bērziņa, gan "pelnrušķītes" draugi un atbalstītāji, bet pati gleznu sērijas galvenā varone iejutās viesu uzņēmējas lomā, cienāja ar pašas ceptām piparkūkām un saņēma daudz komplimentu.

Izstāde Galleria Riga izstāžu zālē būs aplūkojama līdz 27. janvārim katru dienu no pulksten 12 līdz 20, bet pats mākslinieks brīdina, ka dažas no izstādē redzamajām gleznām domātas tikai pieaugušo auditorijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!