Foto: Publicitātes foto

Šī gada nogalē uz lielajiem ekrāniem varētu iznākt latviešu režisora Māra Martinsona filma Romeo n'Džuljeta, bet šonedēļ sabiedrības vērtējumam nodota filmas tituldziesma, kuru iedziedājusi Marta Ritova un Emīls Balceris.

Dziesmas Lai kas arī nenotiku mūzikas autors ir Raimonds Pauls, vārdus radījis Guntars Račs, un dziesma savu pirmatskaņojumu piedzīvoja trešdienas, 5. marta, vakarā notikušajā Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonijā, un līdz ar audio ierakstu tiek piedāvāts arī Martinsona režisētais videoklips.

"Sākotnēji pats nebiju par šo dziesmu īpaši pārliecināts, bet pēc tam, kad esmu dzirdējis gala versiju, man pašam šķiet, ka ir visnotaļ labi izdevies. Prieks arī par dziedātājiem, kuri ikdienā šāda tipa dziesmas nedzied, bet, kā izrādās, var arī to. Esmu patīkami pārsteigts," priecājies Pauls.

"Dziesma ir par mūžam aktuālo tēmu, par mīlestību. Ļoti ceru, ka dziesma spēs izdzīvot arī ārpus Māra veidotās filmas, kā tas itin bieži ir noticis ar daudzām Raimonda Paula dziesmām, kuras sākotnēji rakstītas tikai kādai konkrētai kinofilmai. Sajūtas par rezultātu ir ļoti, ļoti labas un Paula klavieru solo jau vien ir ko vērts! Ar nepacietību gaidu filmas pirmizrādi," atzinis Račs.

Kā stāsta filmas režisors, Romeo n'Džuljeta iecerēts kā stāsts par krievu un latviešu jauniešiem mūsdienu Latvijā, kuri, nonākuši sabiedrības aizspriedumu krustugunīs, arvien meklē ceļu pretim vispatiesākajam, kas aizvien valda pār pasauli - īstai mīlestībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!