Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam, kad Krievijas "Pirmais kanāls" atteicies translēt "Eirovīziju", konkursa organizators Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) paziņojusi, ka Krievija šogad nevarēs piedalīties "Eirovīzijā", kas notiks Ukrainā, vēsta oficiāls paziņojums mājaslapā "Eurovision.tv".

"Mēs piedāvājām Jūlijas Samoilovas attālinātas piedalīšanās variantu vai arī viņas aizvietošanu ar citu dalībnieku, bet "Pirmais kanāls" uzskata gan vienu, gan otru variantu par nepieņemamiem, kā arī paziņo par to, ka nepārraidīs "Eirovīziju," teikts paziņojumā.

"Diemžēl, tas nozīmē to, ka Krievijai dalība šī gada konkursā ir liegta," paziņojis EBU.

"Mēs ļoti vēlējāmies, lai šajā konkursā piedalās visas 43 valstis, kā arī darījām visu iespējamo, lai tā notiktu," skaidrojis EBU.

Jau ziņots, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD) marta beigās aizliedza Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015. gadā uzstājusies ar koncertu.

Ukraina jau iepriekš Samoilovas izraudzīšanos raksturoja kā provokāciju. Vairāki Ukrainas politiķi mudināja Kijevu neizrādīt piekāpību tikai tāpēc vien, ka Samoilova ir invalīde.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls 9.-13. maijā notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja Džamala no Ukrainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!