Foto: Eurovision

Otrdien, 14. maijā, Zviedrijas pilsētā Malmē sāksies 58. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā, kā jau ierasts, netrūks arī dažādu pārsteigumu.

Sākoties mēģinājumiem, liela ārvalstu mediju uzmanība tika pievērsta Somijas pārstāvei Kristai Zigfrīdai (attēlā pa kreisi), kura ceturtdien notiekošajā otrajā pusfinālā Eiropu nolēmusi pārsteigt ar provokatīvu performanci.

Uz skatuves atraktīvā 27 gadus vecā dziedātāja kāps kopā ar grupu Ding Dong un izpildīs dziesmu Marry Me, bet plānots, ka uzstāšanās beigās skatuves māksliniece vienosies skūpstā ar vienu no dejotājām.

Tiesa, meiteņu skūpsts nebūs vienkārša izrādīšanās - šādā veidā Krista vēlas piesaistīt milzīgās auditorijas uzmanību tam, ka Somijā vēl aizvien nav atļautas viendzimuma laulības.

Pagaidām gan vēl nav zināms, vai Eirovīzijas organizatori pieļaus šādu performances noslēgumu, jo, saskaņā ar konkursa noteikumiem, dažādu politisku nostāju paušana Eirovīzijā ir aizliegta, bet pati dziedātāja ir apņēmības pilna paveikt ieplānoto.

"Es zinu, ka homofobi būs dusmīgi uz mani par to, ko es darīšu, bet tā ir televīzijas tiešraide, un neviens mani neapturēs," medijiem paziņojusi Somijas pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!