Foto: DELFI

Svētdien, 27. jūlijā, Dzintaru koncertzālē noslēdzās jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2014, un tā izskaņas koncertā uz skatuves kāpa gan jaunie censoņi, gan pieredzes bagātās Krievijas popmūzikas zvaigznes.

Festivāla noslēguma koncertā skatītāji varēja baudīt Filipa Kirkorova, Laimas Vaikules, Kristīnas Orbakaites, Borisa Moisejeva, Dimas Bilana, Leonīda Agutina un daudzu citu priekšnesumus, bet vakara izskaņā uz skatuves kāpa īpašais viesis - puertorikāņu dziedātājs Rikijs Mārtins.

Tāpat noslēguma koncertu apmeklēja bijusī Jaunā viļņa dīva Alla Pugačova, kura arī kāpa uz skatuves, lai pasniegtu specbalvu saviem favorītiem - šogad estrādes mākslinieces simpātijas bija iemantojis Latvijas pārstāvis Stass Šurins un lietuviete Monika Linkaite, un abi jaunieši saņēma katrs 20 tūkstošus eiro.

Protams, tika godināta arī konkursa uzvarētāja - Gruzijas pārstāve Nuca Buzaladze - un slavēti pārējie jauno izpildītāju konkursa dalībnieki.

Jau ierasts, ka katru gadu, noslēdzoties Jaunajam vilnim, tā organizatoram Igoram Krutojam tiek uzdots jautājums, vai arī nākamajā gadā konkurss notiks Jūrmalā. Tāpat par pastāvīgu tradīciju kļuvušas viņa izvairīgās atbildes, un šis gads nebija izņēmums - noslēguma preses konferencē Krutojs paziņoja, ka viņš vēlētos, lai festivāls paliek Latvijā, tomēr arī viņa pacietībai esot robežas.  

Jau vēstīts, ka šogad Jaunais vilnis norisinājās politiskā skandāla ēnā - dienu pirms festivāla sākuma Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka "melnajā sarakstā" tiek iekļauti pastāvīgie Jaunā viļņa mākslinieki Valērija, Josifs Kobzons un Oļegs Gazmanovs. 

Tas pasākuma rīkotājus pamatīgi saērcināja, un, lai gan paši organizatori vienmēr uzsvēruši, ka Jaunajam vilnim nav nekāda sakara ar politiku, šogad gan Rinkēviča lēmums, gan Krievijas un Ukrainas konflikts lika gan atsevišķiem māksliniekiem, gan viesiem paust savus politiskos uzskatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!