Foto: EUROVISION/EBU

Sestdien, 7. maijā, Latvijas pārstāvis Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Justs Sirmais (attēlā) otro reizi kāpa uz Stokholmas Globe Arena skatuves, lai izmēģinātu nedaudz mainīto šova versiju.

Kā vēsta Eirovīzijas konkursa oficiālā mājaslapa, Latvijas priekšnesumam mainīts gaismu šovs - tas vairāk ierobežots līdz melnbaltiem toņiem, papildināts ar staru pulsācijām un veiktas citas izmaiņas.

Foto no otrā mēģinājuma ļauj novērtēt arī izvēlēto fona projekciju, un jāatzīst, ka pāris dienu laikā šovs patiesi piedzīvojis pārvērtības un tagad maz kas atgādina pirmajā mēģinājumā redzēto, tomēr pilnā krāšņumā šovu būs iespēja novērtēt tikai pusfinālā.

Otrajā mēģinājumā izpildītāji arī atrādīja savus skatuves tērpus, bet, kā jau tika prognozēts, te lielu pārsteigumu nebija.

Justs pusfinālā uzstāsies gana ikdienišķā tēlā un melnā ādas jakā, apliecinot, ka Latvijas delegācija nav atkāpusies no sākotnēji nospraustās koncepcijas – paļauties uz dziesmu un Justa vokālajām dotībām, ne pārmērībām šovā.

Jau vēstīts, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss sāksies 10. maijā, bet īkšķi par Justu un dziesmu Heartbeat būs jātur 12. maijā – viņš otrajā pusfinālā uzstāsies ar pirmo kārtas numuru.

Bukmeikeru prognozes ir optimistiskas, bet mūzikas ekspertu domas dalās. Producents Juris Millers steidza paust bažas, ka uz Eiropas grandu fona mūsu mazais Justs izskatīsies krietni citādāk, nekā starp Latvijas konkurentiem. Arī vokālais pedagogs un mūzikas eksperts Edgars Kramiņš nav īpaši pārliecināts par vēl ne tik pieredzējušā Justa balss spējām, bet bija arī pozitīvākie viedokļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!