Foto: F64

Ventspils teātra namā Jūras vārti, kur jau sestdien, 16. februārī, tiks noskaidrota šī gada Eirovīzijas nacionālās atlases uzvarētājdziesma, piektdien ne tikai notika pirmie mēģinājumi, bet arī sākās kaislības – dažus finālistus bažīgus darījusi dziedātāja Niko (attēlā centrā), iespējams, negodīgā rīcība.

Piektdienas vakarā dziedātāja LieneCandy savā YouTube kanālā ievietojusi video ar nosaukumu Kurš īstenībā dzied Niko dziesmu?, kurā nofilmēts skats no Jūras vārtu skatuves aizkulisēm - kamēr Niko uz skatuves izpilda savu dziesmu One, aizkulisēs stāv puisis, kurš dublē dziedātāja balsi.

Situācija, kad koncertos mūziķi izmanto bekvokālistus, ir pilnīgi normāla, bet šis gadījums atšķiras - kā vēsta notikušā aculiecinieki, puisis aizkulisēs nedzied otro balsi, bet precīzi dublē Niko dziedājumu.

Tāpat neparasta ir izvēle bekvokālistu nolikt aizkulisēs, kur tas ir slēpts skatītāju acīm, un zinātāji stāsta, ka tieši tāda pati situācija bijusi arī Niko priekšnesuma laikā Eirovīzijas pusfinālā - kamēr Niko uz skatuves grozījies ar trim dejotājām, kāds puisis aizkulisēs dziedājis.

Savu viedokli par notiekošo sociālajos tīklos paudis arī producents Juris Millers, kurš norādījis, ka viens no dalībniekiem šogad acīmredzot krāps skatītājus, slēpjot bekvokālistu aizkulisēs.

"Citi mūziķi ir šokā. Šādā gadījumā tauta tiek apmānīta ar ilūziju, ka Niko pats spēj nodziedāt šo dziesmu, un tas ir skumji," sarunā ar DELFI Izklaidi notikušo komentēja Millers, kurš arī izteica aizdomas, ka šādu darba stilu Niko ir apguvis Ukrainā, kur tā dziedātājiem ir ierasta prakse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!