Foto: Publicitātes foto

Kopš Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases 24 pusfināla dziesmu publiskošanas un to izpildītāju nosaukšanas daudzu interesi izraisījis kāds noslēpumains dziedātājs – Niko (attēlā), kurš kopā ar citiem cīnīsies par tiesībām doties uz Malmi.

"Skaists, jauns un talantīgs dziedātājs ar spilgtu radošu vārdu Niko ielauzās mūzikas pasaulē kā meteors, it kā parādoties no nekurienes," par jauno dziedātāju vēsta viņa pārstāvji no kompānijas Deeselecta, bet atzīst, ka šāds priekšstats ir maldīgs - puisis jau agrāk guvis vērā ņemamus panākumus.

Niko menedžments nezināmu iemeslu dēļ viņa īsto vārdu slēpj, bet tie, kuri uzmanīgāk seko līdzi notikumiem populārās mūzikas dzīvē, Niko, iespējams, atceras kā Vladimiru Koževņikovu, kurš kopā ar mammu savulaik piedalījās šovā Latvijas Zelta talanti.

Savukārt pirms pāris gadiem puisis preses uzmanību piesaistīja, piedaloties Konstantīna Meladzes talantu šovā Ukraina asarām netic. (Ar leģendāro dziedātāju Niko jeb Kristu Pafgēnu Koževņikovam gan nekādas radniecības nav.)

Toreiz 16 gadus vecais jauneklis konkursā uzvarēja, bet kopš tā laika Latvijā par Niko gaitām nekas daudz zināms nebija, turpretī Ukrainā viņam esot izveidojies prāvs pielūdzēju  pulks un pat izveidoti vairāki fanu klubi.

Uzvara Ukrainas konkursā puisim ļāva tikt arī pie noderīgiem kontaktiem - viņš jau strādājis ar Krievijas skatuves zvaigznēm - Filipu Kirkorovu, grupu Viagra un citiem, ar kuriem izdevies arī sadraudzēties.

"Esmu nenormāli priecīgs, ka es visus tos cilvēkus pazīstu un ka man ar viņiem ir ļoti labas attiecības. Protams, arī mana pielūdzēju armija, kura mani tur vienmēr gaida un pie kuras es katru mēnesi braucu un sniedzu koncertus. Pa šo gadu uz Ukrainu esmu lidojis kādas 40 reizes," kādā videointervijā stāstījis Niko, kurš gan panākumu dēļ uz Ukrainu gan pārcelties negrasās.

Kopš četru gadu vecuma puisis profesionāli nodarbojies ar modernajām dejām, bet pirms aptuveni pieciem gadiem viņš  paralēli dejošanai nolēmis pievērsties dziedāšanai. Šobrīd 18 gadus vecais puisis mācās 12. klasē, kā arī mūzikas kompānijā Deeselecta strādā pie sava pirmā albuma.

Pērn viņš piedalījās Jaunā viļņa atlasē - lai gan kastingā viņam neveicās, tur viņš iepazinies ar Raimondu Paulu, kurš Niko ieteicis neskumt, bet pieteikties Eirovīzijas konkursam. Šim ierosinājumam puisis arī paklausījis, un ar dziesmu One jau februārī viņš startēs Eirovīzijas konkursa nacionālajā atlasē Dziesma 2013.

"Viņš jau ir spēcīgs un pašpaļāvīgs mākslinieks ar daudzu koncertu pieredzi, un ir gatavs parādīt sevi starptautiskā līmenī," vēsta viņa menedžeris Dmitrijs Smirnovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!