Foto: DELFI

Šogad Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa rezultāti publiskajā telpā raisījuši īpaši asas un karstas diskusijas, un tagad savu neizmērojamo sašutumu paudusi arī Turcija, kas paziņojusi, ka konkursā vairs nekad nepiedalīsies.

Aizvadītās nedēļas nogalē Kopenhāgenā notikušajā konkursā uzvaras laurus plūca Austrijas pārstāve - bārdainais transvestīts Končita Vursta (attēlā) -, un īpaši lielu sašutumu Eirovīzijas iznākums raisīja Krievijā, kur publiski savu neapmierinātību pauda vairāki politiķi, pareizticīgo baznīca un šovbiznesa darboņi.

Tiesa, Krievija nav vienīgā valsts, kurā ļaudis nav mierā ar Eirovīzijas rezultātiem, un bārdainās Končitas uzvara satricinājusi arī Turciju, kura pēdējos pāris gadus konkursā vispār nemaz nav piedalījusies.

Kā ārvalstu medijiem šonedēļ pavēstījis Turcijas valdošās partijas priekšsēdētājs Volkans Bozkirs, Končitas uzvara bijis pēdējais piliens viņa pacietības mērā, un Austrijas transvestīta triumfs licis valsts vadībai pieņemt lēmumu šajā konkursā vairs nekad nepiedalīties.

Jāatzīmē, ka Turcija konkursā nestartē kopš 2012. gada. Toreiz valsts atteica savu dalību Eirovīzijā, jo tā nebija mierā ar grozījumiem noteikumos, kas paredzēja, ka turpmāk uzvarētāju noteiks ne tikai skatītāju balsojums, bet arī žūrija. Līdz šo grozījumu pieņemšanai par Turciju katru gadu balsoja lielas turku kopienas visā Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!