Foto: Privātais arhīvs

Mūziķis, dīdžejs un modelis Markus Riva (attēlā kopā ar Egiju Zviedri) nesen atgriezies no Amerikas, kur paguvis ne tikai piedzīvot dabas stihiju - vētru Sendija - un apciemot draudzeni Elīnu Fūrmani jeb Ellu, bet arī realizēt profesionālās ieceres.

"Losandželosā nofilmēju divus videoklipus. Vienu draudzenei un kolēģei Elīnai Fūrmanei, otru - savai jaunajai dziesmai 007 (James Bond), kas ir jaunais singls no mana trešā studijas albuma un tiks izdota nākamā gada sākumā.

Dziesmu ierakstīju septembrī un oktobrī tepat Rīgā, bet viena no piemērotākajām vietām, kur nofilmēt tās video, šķita tieši Holivuda.

Klipā piedalās arī latviešu izcelsmes modele un aktrise Egija Zviedre, kurai šobrīd ir labi panākumi Londonā. Sagadījās, ka Losandželosā esam vienlaicīgi, un viņa piekrita Bonda meitenes lomai videoklipā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Riva, kurš pats attiecīgi bija iejuties aģenta 007 lomā.

Tāpat mūziķis paguvis piedalīties arī vairākās fotosesijās (galerijā), kuras izpelnījušās Rivas fanu un draugu atzinību sociālajos tīklos. "Fotosesijas sarunāju pats ar dažādiem fotogrāfiem no Ņujorkas un Losandželosas. To rezultātā tapa materiāli gan manam portfolio, gan arī promo materiāliem.

Bija ļoti interesanti un noderīgi sadarboties ar fotogrāfiem no citurienes, jo katram bija sava pieeja, un arī to kopējais darba stils atšķiras no tā, kā fotografēšanās notiek Latvijā," par iegūto pieredzi priecājas mūziķis.

Nepieciešamos nozares kontaktus un sadarbības partnerus Riva uzmeklējis paša spēkiem un atzīst, ka, lai gan Ņujorka ir mūziķa sapņu pilsēta, aktīvais puisis Latviju nav nolēmis pamest.

"Ņujorka mani ir iedvesmojusi vienmēr. Ne velti mans iepriekšējais albums bija Songs from NYC. Arī vairākas dziesmas no gaidāmā albuma esmu sarakstījis tieši Ņujorkā, tomēr kopumā tam nebūs Amerikai raksturīgā koncepta.

Globālā mērogā šobrīd ir ļoti aktuāli braukt kaut kur prom. Bet man arī tepat Latvijā ir ļoti daudz, ko darīt.

Strādāju pie jauniem mūzikas video klipiem, rakstu dziesmas arī citiem māksliniekiem, kā arī plānojas lieli pasākumi gan klubā Dstyle, gan arī Coyote Fly, kuros spēlēju katru nedēļu.

Pats tuvākais mērķis šobrīd ir prezentēt jauno studijas albumu, kā arī Amerikā uzņemto videoklipu, ja vien tam nepatraucēs pasaules gals," joko mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!