Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vēl aptuveni desmit mēneši jāgaida līdz starptautiskajam dziesmu konkursam "Eirovīzija", kas nākamgad notiks Nīderlandē, bet organizētāji jau naski meklē norises pilsētu. Tuvākajā laikā tiks izlemts – Eiropas mūzikas svētki dalībniekus pulcēs Roterdamā vai Māstrihtā.

Portāls "Eurovision.tv" vēsta, ka aizvadītajā nedēļā piecas pilsētas – Arnema, Hertogenbosa, Utrehta, Roterdama un Māstrihta – prezentējušas savu vīziju par konkursa rīkošanu nīderlandiešu raidsabiedrībai NPO.

Sadarbojoties ar Eiropas Raidorganizāciju apvienību EBU, izkristalizēti divi spēcīgākie kandidāti. Eksperti par piemērotākajām pilsētām konkursa rīkošanai atzinuši Roterdamu un Māstrihtu.

Kā norāda portāls, konkursa rīkošana neaprobežojas tikai ar piemērotas arēnas izvēli. Tāpat arī nepieciešams "Eirovīzijas" ciematiņš dalībnieku izmitināšanai, vieta konkursa atklāšanas ceremonijai un citi svarīgi elementi.

Turpmākajās nedēļās rīkotāji apciemos abas pilsētas, izpētīs to plānojumu un izanalizēs konkursa iespējamo norisi. Plānots, ka augusta vidū tiks izziņots, kurā pilsētā tieši nākamgad maijā notiks "Eirovīzija".

Jāatzīmē, ka Latvijas delegācija, kuru šogad konkursā pārstāvēja grupa "Carousel", kurai neizdevās kvalificēties finālam, pagaidām nav oficiāli apstiprinājusi dalību konkursā nākamgad.

Atgādinā, ka šogad "Eirovīzijā", kas notika Telavivā, Izraēlā, uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis Dankans Lourenss ar dziesmu "Arcade".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!