Foto: Publicitātes foto
"Latvijas hiphopa scēna pēdējos gados kļuvusi ļoti kolorīta un to paspilgtinājusi nesen dzimusī trīs reperu sadarbība, kas radikāli atšķiras no jebkā, kas iepriekš redzēts Latvijas mūzikā un īpaši repā," – tā teic puiši, kuri nāk klajā ar "šausmu repu".

Mākslinieki sevi dēvē par bezkaunīgiem dumpiniekiem un klausītāju ausīm piedāvā "Mauzoleju mūziku", atzīmējot to ar diviem videoklipiem – "Nav Miega" un "Grrrr".

No trīs reperu apvienības pazīstamākais, pašuprāt, ir tetovētais dumpinieks Steps, kurš iepriekš darbojies kolektīvos "New Wavy" un "Banda Banda". Aiz viņa seko "xantikvariāts", kurš plašākai sabiedrībai zināms kā viens no albuma "Siera plate" radītājiem, ieviešot Latvijas hiphopā laikmetīgu skanējumu, fonētiski meistarīgi lokot valodu.

Šiem diviem veterāniem pievienojušās "jaunas asinis" - Pappa Hotte, kuram nu ir debija radošajā izpausmē. Jāpiebilst, ka šausmu repa dziesmas satur necenzētu leksiku un dziesmas nav piemērotas nepilngadīgiem cilvēkiem.

"Mums visiem trim bija vēlme nedaudz atdzīvināt pagrīdes gangsteru repu, to arī ekranizēt ar videoklipiem no projekta "Demonu dienas", ko varētu definēt kā eksperimentālu šausmu repa projektu. Gribam pateikt, ka mēs esam nikni un mums ir apnicis viss esošais pašmāju industrijas sū*s, un mēs esam šeit, lai to mainītu," tā portālam "Delfi" teic paši mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!