Par šī gada populārāko Youtube video atzīts norvēģu komiķu dueta Ylvis radītais mūzikas videoklips The Fox, kurš iemantojis slavu visā pasaulē, un tagad pašmāju interneta plašumos ievērību guvuši divi latviešu bērni, kuri izpilda šo dziesmu "pa savai modei".

Oriģinālajā kompozīcijas videoklipā ālējas meža zvēru kostīmos tērpti ļaudis, kuri apdzied dažādus dzīvniekus, īpašu vērību pievēršot tieši lapsai un cenšoties noskaidrot, kādas skaņas tad īsti šī radība izdveš.

Kā vēsta apraksts pie pašmāju bērnu ieskaņotās "kaverversijas" video, klipā redzamie mazuļi ir divus un trīs gadus veci, un populāro Ylvis dziesmu izpilda, neprotot angļu valodu. Tiesa, tas neliedz kompozīcijas liriku pārveidot pa savam, ar īpašu aizrautību dungojot tieši piedziedājumu.

Pāris dienu laikā abi mazuļi interneta vidē iemantojuši zināmu atpazīstamību, un videoklips neilgā laikā savācis vairākus tūkstošus skatījumu un veselu lērumu "īkšķis uz augšu" novērtējumu.

Nevar noliegt, ka tieši dīvainās skaņas un amizantie kliedzieni, kuri dzirdami dziesmas piedziedājumā, atmiņā paliek visspilgtāk - īpaši maziem bērniem -, un skaņdarbs šogad kļuvis par īstu sensāciju - tā lipīgajam meldiņam dungo līdzi ļaudis visā pasaulē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!