Kazahstānā dzīvo kāds piecus gadus vecs zēns, kurš cieš no retas ādas saslimšanas, un šīs kaites dēļ vietējie iedzīvotāji un masu mediji viņu jau nosaukuši par puisēnu – ķirzaku.

Patiesībā Žasulans Korganbeks cieš no retas ihtiozes formas, kuras dēļ uz viņa ķermeņa un ekstremitātēm veidojas pelēkas zvīņas. Reizēm ādas izaugumi izveidojas arī uz sejas un ausīm.

Žasulans slimību mantojis no savas mātes Ulbibi, kura ir šī anomālā gēna pārnēsātāja. Lai gan pašai sievietei slimība nekad nav izpaudusies, ārsti brīdinājuši, ka pastāv 50% rists defektīvo gēnu nodot tālāk bērniem.

Tagad, pateicoties līdzekļu vākšanas programmai, Žasulans dosies uz ārstniecības kursu Izraēlā - dāsnie sponsori, kurus aizkustinājis nelaimīgā zēna stāsts, saziedojuši aptuveni 40 000 dolāru.

Mūsdienu medicīna nezina paņēmienus, kā novērst ihtiozi, tomēr Izraēlas klīnika, uz kuru Žasulans dosies, ir pionieris šīs slimības ārstēšanā, izmantojot lāzerus, īpašus krēmus un sāls vannas.

Vietējās slimnīcas neko daudz palīdzēt nevar, vienīgi nedaudz attīrīt zēna ādu no zvīņām. "Es negribu būt ķirzaka - es gribu būt normāls zēns," medijiem izteicies pats puisēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!