Sešas vietas, kur brīvdienās doties ar vilcienu. Otrā daļa

Jau iepriekš aicinājām brīvdienās izbaudīt priekšrocības, ko sniedz ceļošana ar vilcienu, apmeklējot dažādus aizraujošus galamērķus visā Latvijā. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar vēl sešām skaistām vietām, kurās iespējams nokļūt, braucot ar vilcienu.
Sešas vietas, kur brīvdienās doties ar vilcienu. Otrā daļa
1
Daugavpils. No Rīgas līdz Daugavpilij ar vilcienu būs jāmēro aptuveni trīs stundas ilgs ceļš. Populārāko pilsētas apskates objektu vidū ir gan Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs un Daugavpils cietoksnis, gan Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs un Baznīcu kalns, kurā līdzās viens otram atrodas četru konfesiju dievnami. Gados jaunākajiem pilsētas viesiem noteikti patiks arī Latgales zoodārzs un zinātkāres centrs "Zinoo Daugavpils". Tāpat šajā pilsētā iespējams iemūžināt arī vairākus "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" vēsturiskos punktus, piemēram, Daugavpils staciju, Daugavas tiltu un Cietokšņa ielas viaduktu.
Verners Martinovs


Sešas vietas, kur brīvdienās doties ar vilcienu. Otrā daļa
2
Ludza. Ludza ir ne vien vecākā Latvijas pilsēta, bet arī vienīgā pilsēta mūsu zemē, kuru ieskauj pieci ezeri. Ceļojums ar vilcienu no Rīgas uz Ludzu aizņems aptuveni četras stundas, tāpēc vislabāk, ja ceļojumam ieplānosi divas dienas un sameklēsi naktsmājas. Šajā pilsētā iespējams apskatīt un apmeklēt vairākus interesantus apskates objektus, piemēram, 617 gadus senās Ludzas viduslaiku pilsdrupas, Ludzas Novadpētniecības muzeju, vēsturisko centru un Svētās Marijas statuju, kā arī daudzas citas vietas. Turpceļā vai atpakaļceļā aplikācijā "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" var iemūžināt arī Ludzas staciju, kura ir viens no spēles 155 vēsturiskajiem dzelzceļa objektiem.
Lāsma Āboliņa


Sešas vietas, kur brīvdienās doties ar vilcienu. Otrā daļa
3
Rēzekne. Vēl viena Latgales pērle, kuru noteikti būtu vērts apmeklēt, ir Rēzekne, kas atrodas aptuveni trīsarpus stundu vilciena brauciena attālumā no galvaspilsētas. Arī ekskursiju šajā pilsētā būtu vēlams izvērst divu dienu garumā, lai pilnvērtīgi varētu izbaudīt pilsētas burvību un tās piedāvātās atpūtas iespējas. Rēzekne ir bagāta dažādiem apskates objektiem – te atrodas gan Latgales Kultūrvēstures muzejs, Mākslas nams un Rēzeknes pilsdrupas, gan daudz dažādu staltu un skaistu baznīcu. Turklāt pilsētā atrodas arī Latgales vēstniecība "Gors", kas piedāvā plašu kultūras aktivitāšu programmu visdažādākajām gaumēm. Aplikācijā "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" Rēzeknē iespējams iemūžināt divus objektus – Rēzeknes II staciju un Rēzeknes tiltu.
Gundars Krakops


Sešas vietas, kur brīvdienās doties ar vilcienu. Otrā daļa
4
Tukums. Vēl viens lielisks galamērķis, kurp doties ar vilcienu, ir Tukums. Līdz Tukumam no Rīgas ar vilcienu būs jāmēro vien aptuveni stunda. Mākslas muzejs, Livonijas ordeņa pils un mūra fragments, Svētās Trīsvienības Tukuma luterāņu baznīca, Tukuma vēsturiskais centrs – pilsētā ko tīkamu sev atradīs ikviens! Turpceļā vai atpakaļceļā fotokolāžā var iemūžināt arī dzelzceļa vēsturisko objektu – staciju Tukums I.
Evgeny Horoshilov


Sešas vietas, kur brīvdienās doties ar vilcienu. Otrā daļa
5
Liepāja. Par vēju pilsētu dēvētā Liepāja ir vieta, kas noteikti būtu jāapmeklē ikvienam Latvijas iedzīvotājam! Dzintaru meklēšana un nesteidzīgas pastaigas gar jūras krastu, Liepājas sirds – Rožu laukums, Promenāde un skaistais Dzintara pulkstenis – atliek vien izlemt, ko apskatīt pirmo! Pilsētā ar vilcienu no Rīgas var nokļūt ik piektdienas pēcpusdienu, bet ar vilcienu atgriezties – svētdienā, tāpēc jau laikus lūko pēc vietas, kur apmesties! Viesojoties pilsētā, aplikācijā "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" var iemūžināt arī Liepājas staciju un Liepājas dzelzceļa tiltu.
Valdis Ilguns


Sešas vietas, kur brīvdienās doties ar vilcienu. Otrā daļa
6
Saldus. Saldus, nereti dēvēts arī par medus pilienu Kurzemē, ir neliela pilsēta Kurzemes sirdī, līdz kurai ar vilcienu no Rīgas jābrauc aptuveni divas stundas. Arī uz šo pilsētu vilciens kursē katru piektdienu, bet atpakaļ dodas svētdienā. Populārāko pilsētas apskates objektu vidū ir gan J. Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejs, Saldus Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskās draudzes baznīca, Oskara Kalpaka laukums, strūklaka "Medus piliens", gan Kapelleru nams un Cieceres dabas taka. Pilsētā atrodas arī vēsturisks dzelzceļa pieturas punkts – Saldus stacija, ko iespējams iemūžināt "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" fotokolāžā.
Valdis Ilguns

Vairāk informācijas par aplikāciju "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" un īpašajiem spēles piedāvājumiem meklē www.dzelzcelam155.lv.

Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu Sešas vietas, kur brīvdienās aizbraukt ar vilcienu  
Māras Upmanes-Holšteines dzelzceļa pieturu atmiņu punkti Māras Upmanes-Holšteines dzelzceļa pieturu atmiņu punkti  
Četri maršruti tavai atpūtai brīvdienās Latvijā Četri maršruti tavai atpūtai brīvdienās Latvijā   (2)
Apceļo Latviju un iepazīsti dzelzceļa vēsturi: pieci maršruti tavai brīvdienu atpūtai Apceļo Latviju un iepazīsti dzelzceļa vēsturi: pieci maršruti tavai brīvdienu atpūtai   (2)
Pievienot komentāru
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.