Nīgri, skābi, skumji un dusmīgi – pieci pasaulē slavenākie kaķi

Pasaules slavu un kaudzēm naudas izdodas nopelnīt ne tikai cilvēkiem ar īpašiem talantiem, bet arī dažam labam kaķim. Atšķirībā no suņiem, kuri lielākoties iekaro atpazīstamību, glābjot cilvēku dzīvības, kaķi biežāk pie slavas tiek kā reklāmas un filmu zvaigznes. Lūk, pieci izteiksmīgākie murrātāji!
Nīgri, skābi, skumji un dusmīgi – pieci pasaulē slavenākie kaķi
1
Pirmajā vietā, bez šaubām, ierindojams Nīgrais kaķis (Grumpy Cat), kurš pasaules slavu iemantojis, pateicoties īpaši nīgrajai purniņa izteiksmei. Nīgrā kaķa īstais vārds ir Tarda, un tā ir kaķene. Neilgi pēc tam, kad kaķa saimniece Tabata Bundesena izveidoja interneta vietni ’Grumpycats.com’, kur publicēja komiskas fotogrāfijas un video ar savu nīgrā paskata mīluli galvenajā lomā, viņas mobilais telefons sāka zvanīt bez apstājas – Nīgro kaķi aicināja piedalīties reklāmās, televīzijas šovos, filmās, viņa fotoattēlus vēlējās redzēt grāmatās un uz suvenīriem… Protams, tas viss par attiecību samaksu. Jau pirmo divu gadu laikā mincis saimniecei nopelnīja 100 miljonus dolāru, kas ir vairāk, nekā šajā pašā laikā nopelnīja tādas Holivudas zvaigznes kā Nikola Kidmena, Kamerona Diasa un Metjū Makonahijs.
AP/Scanpix




Nīgri, skābi, skumji un dusmīgi – pieci pasaulē slavenākie kaķi
2
Nīgrajam kaķim ik pa laikam uzrodas kāds konkurents ar īpatnēju ģīmīti. Viens no nopietnākajiem sāncenšiem, kuru pasaule iepazina pērnā gada vidū, pāris mēnešus pēc ķepaiņa nākšanas pasaulē, ir Mūžīgi skumjais kaķis (PSC jeb Purrmanently Sad Cat). Kaķēns ar izteikti skumjo sejas izteiksmi dzīvo Ņūorleānā, un viņa saimniece ir 22 gadus vecā oficiante Ešlija Heringa. Viņa pamanīja, ka viens no kaķēniem, kurus laidusi pasaulē viņas kaķene, visu laiku izskatās skumjš un depresīvs. Lai uzjautrinātu draugus, Ešlija publicējusi kaķēna fotogrāfiju sociālajos tīklos, taču pat iedomāties nespēja, ka skumjais mazulis lielā ātrumā kļūs tik populārs. Neraugoties uz skumjo sejas izteiksmi, PSC esot ļoti dzīvespriecīgs un rotaļīgs kaķis.
Vida Press


Skābais kāpostiņš, Sauerkraut
3
Nezin kāpēc cilvēkus visvairāk valdzina tieši kaķi ar piktu purniņa izteiksmi. Iespējams, tādēļ, ka maigajiem murrātājiem tā izskatās ārkārtīgi neierasti un komiski. Šī gada februārī Nīgrā kaķa troni mazliet sašūpoja vēl viens konkurents – kaķene Skābais kāpostiņš (Sauerkraut) no Oklahomas. Divus gadus vecās minces saimniece Emija Bendere medijiem gan atklājusi, ka tik skābās purniņa izteiksmes iemels, visticamāk, ir viņas veselības problēmas, tostarp neiroloģiski un dzirdes traucējumi, problēmas ar sirdi un ēstgribas traucējumi. Skābais kāpostiņš cieš arī no sindroma, kas dzīvniekam liek sevi kasīt un pat sakost līdz nopietniem ievainojumiem. Šī iemesla dēļ saimniece kaķeni bieži ģērbj dažādos apģērba gabalos, lai viņa sevi nesavainotu.
Vida Press


Nīgri, skābi, skumji un dusmīgi – pieci pasaulē slavenākie kaķi
4
Uz pasaulē dusmīgākā kaķa titulu pretendē arī persietis Garfi, kurš kopā ar saimnieci Hūliju Ozkoku dzīvo Turcijas pilsētā Stambulā. Hūlija ir fotogrāfe un labprāt iemūžina savu dusmīgā paskata mīluli amizantās fotogrāfijās. "Neskatoties uz viņa ellišķīgo sejas izteiksmi, Garfi ir brīnišķīgs kaķis. Taču viņam ir savi noteikumi. Ja tos neievēro, viņš ļoti ātri var kļūt dusmīgs. Tad Garfi briesmīgi rūc. Kaut arī viņš ļoti cenšas izskatīties biedējošs, beigu galā visi par viņu sāk smieties. Pat citi kaķi nespēj uztvert viņa dusmīgo purniņa izteiksmi nopietni," smejas Hūlija.
Vida Press


Nīgri, skābi, skumji un dusmīgi – pieci pasaulē slavenākie kaķi
5
Pirms pāris gadiem sociālajos tīklos spoži iemirdzējās vēl viena četrkājaina zvaigzne – runcis Hamiltons, kura panākumu noslēpums ir balts zīmējums uz pelēkā purniņa, kas izskatās uz mata kā angļu džentlmeņa ūsas. Kaķa īpašnieks ir komiķis Džejs Stovs no Sanfrancisko, kurš interesanto ķepaini pamanījis patversmē un acumirklī iemīlējis – galvenokārt tieši neparasto ūsu dēļ. "Nekad agrāk nebiju redzējis kaķi ar tik ideālām ūsām," viņš teicis. Stilīgo ūsu dēļ kaķis tiek dēvēts par hipsteru (Hamilton the Hipster Cat). Saimnieks ūsaini ģērbj dažādās stilīgās drēbītēs, ļauj spēlēties ar senlaicīgām rotaļlietām un viņa faniem izveidojis sociālo tīklu profilus, kur var sekot Hamiltona gaitām.
Hamilton the Hipster Cat / Facebook


Oficiāli apstiprināts: kaķis – Latvijā izplatītākais mājdzīvnieks Oficiāli apstiprināts: kaķis – Latvijā izplatītākais mājdzīvnieks   (6)
Jauns interneta varonis – kaķēns Garijs ar varenām uzacīm Jauns interneta varonis – kaķēns Garijs ar varenām uzacīm  
10 vietas, kur jūs nekad neiedomātos meklēt savu kaķi 10 vietas, kur jūs nekad neiedomātos meklēt savu kaķi   (1)
Jauns interneta varonis – pasaulē pats drūmākais kaķis Alberts Jauns interneta varonis – pasaulē pats drūmākais kaķis Alberts   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.