Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni

Bērns jau ilgu laiku dīc, ka ļoti vēlas sunīti, taču vecākus biedē paredzamās grūtības: būs jāslauka kucēna čuru peļķītes, četrkājaino draugu nāksies katru dienu vest ārā, būs jātērē nauda barībai, vakcinācijai un vizītēm pie veterinārārsta, aso zobu īpašnieks noteikti sagrauzīs kaut ko vērtīgu… Tomēr krietni vairāk ir iemeslu, kādēļ tomēr vērts apsvērt suņa iegādi. Turklāt tas nāktu par labu ne tikai bērnam, bet visai ģimenei.
Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni
1
Pētījumi liecina, ka bērni, kuri auguši kopā ar suni, ir atbildīgāki, nekā tie, kuriem četrkājainā drauga nav bijis. Viņi jau mazotnē iemācās, ko nozīmē, par kādu ik dienu rūpēties un ar kādu rēķināties. Spēlējoties ar mīkstajām mantiņām, atvase neko tādu neapgūs. Anglijā savulaik bija tradīcija, tikko piedzima bērns, iegādāties kucēnu. Kad nāca pasaulē nākamais bērns, atkal ņēma kucēnu – lai katrai atvasei būtu savs kompanjons.
Shutterstock



Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni
2
Mājdzīvnieks sniedz milzumdaudz pozitīvu emociju un ir dabisks stresa aizgaiņātājs. Suņa klātbūtne noteikti uzlabo mikroklimatu ģimenē. Ja, piemēram, ģimenes galva no darba pārnāk saīdzis vai “uzvilcies”, visbiežāk negatīvās emocijas gāžas pār dzīvesbiedres galvu, un vecāku konflikti, protams, rada satraukumu un emocionālu diskomfortu arī bērnam. Taču, ja, nīgrajam atverot durvis, viņu asti luncinādams priecīgi sagaida suns, neapmierinātība nez kur aizvējo un, gribot negribot, nākas pasmaidīt.
Shutterstock


Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni
3
Lai gan daudzi jaunie vecāki satraucas, ka suņa apmatojums varētu izraisīt zīdainītim alerģisku reakciju, pētījumi rāda pretējo. Bērniem, kuri pirmo dzīves gadu pavadījuši vienā mājoklī ar suni, nākotnē daudz retāk parādās alerģiskas reakcijas no dzīvniekiem. Kurš gan nezina, cik nepatīkamas ir alerģijas izpausmes, visbiežāk – šķaudīšana, iesnas un acu asarošana. Savukārt citiem var parādīties nātrene vai ekzēma. Nopietns iemesls apsvērt domu par ķepaiņa iegādi, vēl pirms bērns ir iemācījies runāt un to paprasīt.
Shutterstock


Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni
4
Izpētīts, ka ģimenes, kurās ir suns, visbiežāk ir aktīvākas, nekā tās, kur četrkājainā drauga nav. Ja ir grūti saņemties regulārām fiziskām nodarbībām, ķepaiņa iegāde ir lielisks veids, kā sevi disciplinēt, lai katru dienu vismaz dotos pastaigā. Tie, kuriem suņa nav, vienmēr spēj atrast attaisnojumu, lai nesportotu: esmu noguris, man nav laika, šodien ir tik slikts laiks... Tikmēr suņu īpašniekiem nekas cits neatliek, kā piecelties no ērtā dīvāna un doties ārā, jo suns pastaigu pieprasa vienalga, vai līst lietus vai snieg sniegs.
Shutterstock


Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni
5
Mēdz teikt: "Sunim dzīvē ir viens mērķis – pasniegt dāvanā savu sirdi." Tā ir tiesa, jo astes luncinātājs sniedz saimniekiem beznosacījuma mīlestību. Četrkājainais draugs nevērtē, nekritizē un netiesā, bet pieņem cilvēku tādu, kāds viņš ir, ar visiem viņa trūkumiem un nepilnībām. Arī tad, ja bērns ir savārījis ziepes, nosmulējies vai nopelnījis divnieku, suns pienāks pie viņa samīļoties. Gūstot tik pozitīvu attiecību pieredzi, bērns kļūst pašpārliecinātāks, "atvērtāks" un komunikablāks.
Shutterstock


Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni
6
Suns ir kā magnēts, kas satuvina ģimenes locekļus. Izplatīta aina daudzu ģimeņu ikdienā: vienīgajā brīvajā brīdī viens sēž pie televizora, otrs pie datora, bet trešais ieurbies viedtālrunī. Suns ir iemesls visiem kopā doties ārā pastaigā, izdomāt dažādās interesantas aktivitātes, piemēram, rotaļas ar bumbu vai lidojošo šķīvīti, kur var piedalīties visi. Jautri un aktīvi pavadīts laiks visiem kopā saliedē!
Shutterstock


Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni
7
Protams, paņemot suni, uz vecāku pleciem uzgulstas liels darbs, tomēr bērns būs liels ieguvējs. Mājdzīvnieks ir gudra investīcija, jo viņā ieguldītā nauda un viņam veltītais laiks pēcāk ne tikai atvasei, bet visai ģimenei atmaksājas ar labāku veselību un lielāku apmierinātību ar dzīvi.
Shutterstock


Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.