Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas

Kamēr pašmāju politiķi gatavojas vēlēšanu šovam, apdomājot, kā ar tām pašām sejām no jauna uzrunāt tautu, Skats.lv vēlējās ieskatīties, kā to dara lielmeistari. Šajā ziņā Vladimirs Putins ir īsts šovmens, kurš saviem PR cilvēkiem, šķiet, ne reizi nav pateicis 'nē, šī ideja ir absurda'. Esam apkopojuši dažus jaudīgākos izgājienus.
Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas
1
Par klasiku jau ir kļuvusi Putina 2009. gada došanās atpūtā uz Sibīriju, kur toreiz 56 gadus jaunais politiķis pavadīja laiku sev ierastā privātā noskaņā - bez krekla jājot ar zirgu, iekurot ugunskuru un peldoties. Pilnīgi nesaistīti kaut kur uzradās fotogrāfs, kurš uzņēma pāris mačo kadrus.
RIA Novosti/Scanpix
Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas
2
2008. gadā Vladimirs izglāba veselas operatoru komandas dzīvības, pasargājot tos no Sibīrijas tīģera uzbrukuma. Vēstīts, ka dzīvnieks esot izmucis no sava norobežojuma, taču Putins pilnīgi nejauši tur atradās, lai tīģerim iešautu ar trankvilizatoru, nomierinot draudīgo radību. Tiesa, fotogrāfijas, kas šo apliecina, ir pieejamas tikai īsi pēc incidenta un sabiedrībai nācās uzticēties Putina preses pārstāvju godavārdam.
RIA Novosti/Scanpix


Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas
3
2011. gadā notika pats absurdākais no visiem reklāmas gājieniem. Kad Krievijas līderis devās Melnās jūras ekspedīcijā, viņš gluži nejauši atrada 2500 gadu senas grieķu vāzes paliekas. Kaut arī sākotnēji Putins apgalvoja: ‘to atradām mēs ar zēniem,’ neilgi pēc tam pat viņa pārstāvji saprata, cik uzkrītoši tas ir, un atzinās, ka vāzes atrašana bija iestudēta.
AP/Scanpix


Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas
4
Izrādot savu romantisko un māksliniecisko dabu, Krievijas vadonis kādā labdarības pasākumā Sanktpēterburgā ņēma rokās mikrofonu un izpildīja ‘Fats Domino’ klasiku - ‘Blueberry Hill’, leģendārajai dziesmai iegūstot vēl nebijušu skanējumu. Iespējams, muzikāli tas nebija pārāk augstvērtīgs sniegums, taču pilnīgi noteikti Putins ieguva dažus stila punktus par uzdrīkstēšanos.
RIA Novosti/Scanpix


Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas
5
Pat dabas stihijām nav izredžu, kad runa ir par Putinu. 2010. gada augustā tieši viņš bija atslēgas punkts tam, lai apslāpētu kādu meža ugunsgrēku. Pēc tam, kad kopā ar glābšanas lidaparāta pilotiem pacēlās debesīs, lai vērotu profesionāļus darbībā, Putins tomēr visu izlēma ņemt savās rokās, tāpēc ieņēma vietu blakus pilotam un attiecīgajā brīdī virs ugunsgrēka atbrīvoja ūdeni. Kameras un fotogrāfi tur, protams, atradās tikai sagadīšanās pēc.
RIA Novosti/Scanpix


Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas
6
Kad sāka jau šķist, ka Putina tēla veidotāji ir izmēģinājuši visu - arheologs, mačo, glābējs, dabas draugs, romantiķis - viņi nāca klajā ar vēl nebijušu radošuma izpausmi, savu līderi padarot par dzērvju mammu. Putins ietērpās baltā kostīmā, lai putnu mazuļi to noturētu par savu māti, un ar deltaplānu ierādīja pareizo migrācijas virzienu. Lieki piebilst, ka ārzemju presei un humora cienītājiem šis bija mīlēts notikums.
RIA Novosti/Scanpix
Igaunijas prezidents skatās uz telefonu Igaunijas prezidents skatās uz telefonu  
Padomju pagrīdes galerija Padomju pagrīdes galerija   (2)
Septiņi kolorīti 'Femen' protesti Septiņi kolorīti 'Femen' protesti  
Emocionāli kadri no Ukrainas Emocionāli kadri no Ukrainas  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.