#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti

#StaroRīga katru gadu piedāvā iespaidīgas projekcijas un lielbudžeta gaismu šovus, kas priecē tūristus un rīdziniekus. Tomēr arī tam ir savas ēnas puses, jo tikai retais uz ‘lielo dūžu' fona pamana mazos censoņus, kuri arī cenšas starot no visa spēka. Skats.lv devās romantiskajās Rīgas ielās, lai recenzētu tos patriotiskos uzņēmumus, kas uz Merķeļa ielas staro visu gadu.
#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti
1
Pateicoties plašajām azartspēļu un izklaides iespējām, apvienojumā ar mirdzošajām gaismiņām un izgaismotajām fasādēm, Merķeļa iela šaurākam lokam ir pazīstama kā mazā Lasvegasa un miniatūrā Luvra, tāpēc ir tikai loģiski, ka #StaroRīga iespaidīgākos objektus meklējām šeit.
DELFI
#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti
2
Visnotaļ iespaidīgu ekspozīciju ir sagādājis bārs ‘Klondaika’, metoties uz vienu roku ar uzņēmumu ‘Skupka24.lv' un kādu valūtas maiņas punktu, teju visu fasādi izgaismojot patriotiski sarkanos toņos. Lai nebūtu piemirsts par dinamiku, izkārtnes ir papildinātas ar mirgojošām gaismiņām. Kaut ko līdzīgu pirms dažām dienām varējām novērot uz Saeimas ēkas, tāpēc ir pamats domāt, ka 'Skupkas' un Saeimas ekspozīcija ir savstarpēji saskaņotas (starp citu, domēns skupka24.lv ir brīvs).
DELFI


#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti
3
Veikals ar nosaukumu ‘Antikvariāts' savā ekspozīcijā daļēji ir izvēlējies līdzīgu nokrāsu Luksemburgas karogam, ko papildina ar aizraujošu lampiņu virteni, tai caurvijoties visas fasādes garumā. Ziemassvētkiem raksturīgās lampiņas rada pārliecību, ka šis ir konceptuāls mākslas darbs, kas atgādina - dāvanu un mīlestības laiks vairs nav aiz kalniem.
DELFI


#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti
4
Postmodernisma ietekme ir jūtama kāda valūtas maiņas punkta objektā - zaigojoši uzraksti, ko ātrumā salasīt nav iespējams, liek uzdot eksistenciālus jautājumus. Vai tā ir vienkārši dīvainība dīvainības pēc, vai kāds dziļāks vēstījums? Patīkami, ka #StaroRīga ne tikai izklaidē, bet arī liek domāt.
DELFI


#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti
5
‘Zilā Dimanta' un ‘Lombards Centrālais' mākslas projekta instalācijas slāņveida kompozīcija rada asociācijas ar grieķu - romiešu neoklasikas gleznām. Tiesa, lai darbu pilnībā uztvertu, tas ir jāvēro no attiecīgā leņķa, kas diemžēl nebija aprakstīts ne #StaroRīga bukletā, ne mājaslapā, tāpēc šī objekta izbaudīšana neizglītotākiem mākslas pazinējiem ies secen. Jāpiebilst, ka drukātajos materiālos informācija par Merķeļa ielas izstādi bija mazāk nekā gaidījām.
DELFI


#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti
6
Latviski sentimentālās vērtības uzsvēris vēl kāds lombards, kura slogans vēsta ‘Kredīts pret ķīlu’, attēlojot tajā latu. Protams, protests pret lata iemainīšanu pret eiro šajā objektā ir nolasāms pilnībā, taču tomēr atzīstam, ka Skats.lv uzskata - #StaroRīga vairāk ir jābūt par mākslu, nevis politisku propagandu. Šis objekts mums nepatika, neskatoties uz tā tehnisko izpildījumu.
DELFI


#StaroRīga nepamanītie Merķeļa ielas objekti
7
Uzņēmumiem domājot, kā labāk izcelt savas spēcīgās arhitektūras puses, ‘777' ir pareizi izvēlējies izgaismot dekoratīvos izvirzījumus jeb grieķu arhitektūrai raksturīgos pilastrus. Kaut arī skats ir visai iespaidīgs, tomēr pietrūka kāda kustīga detaļa, jo visādi citādi objekts izskatījās vienmuļš un ne pārāk intriģējošs. Nedaudz traucēja arī fasādes priekšā novietotās stalažas.
DELFI


Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.