Daži idealizēti un ļoti populāri noziedzinieki

Pavisam nesen pasauli ir sācis aplidot šoka vilnis par to, ka cietumā grib ielikt smukās sejas īpašnieku Džeremiju Mīksu, kurš ar savu ārieni ir kļuvis par sabiedrības mīluli. Taču šī nebūt nav pirmā reize, kad sabiedrība idealizē noziedzinieku.
Daži idealizēti un ļoti populāri noziedzinieki
1
Džeremijs Mīkss ir saņēmis apsūdzības 12 punktos, kas saistīti ar ieroču un munīcijas glabāšanu, kā arī pretošanos apcietināšanai. Noziedziniekam draud 250 000 dolāru liels naudas sods, kā arī līdz par desmit gadiem cietumā. Tajā pat laikā Mīkss ir saņēmis piedāvājumu kļūt par modeli un ieguvis neskaitāmas fanes visā pasaulē. Tiesa, apcietinājuma gadījumā skaistais izskats var nebūt parocīgs.
Vida Press
Daži idealizēti un ļoti populāri noziedzinieki
2
Džons Dilindžers bija amerikāņu gangsteris, kurš Lielās depresijas laikā aplaupīja vairāk nekā 20 bankas un četrus policijas iecirkņus. Tāpat viņš divreiz izmuka no cietuma. Viņš tika nogalināts 31 gada vecumā, kad, pēc teātra apmeklējuma pretojoties arestam, divi federālie aģenti Dilindžeru sašāva divas reizes. Mūsdienās popularitāti ir guvusi arī viņa vārdā nosauktā grupa ‘The Dillinger Escape Plan’.
Arhīva foto


Daži idealizēti un ļoti populāri noziedzinieki
3
D.B. Kūpers ir epitets, kas medijos tiek izmantots, lai apzīmētu nezināmu vīrieti, kurš 1971. gada 24. novembrī paveica līdz šim vienīgo sekmīgo gaisa pirātismu Amerikas aviācijas vēsturē. Viņš nolaupīja ‘Boeing 727' lidmašīnu, izspieda 200 000 dolāru (šā brīža vērtība tiem būtu vairāk nekā pusotrs miljons) un izleca ar izpletni pretī nevienam nezināmam liktenim.
Arhīva foto


Daži idealizēti un ļoti populāri noziedzinieki
4
Pablo Emilio Eskabars Gaviria bija slavens un neticami bagāts Kolumbijas narkotiku karalis, kurš specializējās kokaīna jautājumos. Eskabara tīkla vērtība tika lēsta 30 miljardu ASV dolāru apjomā, padarot viņu par vienu no visu laiku bagātākajiem noziedziniekiem.
Vida Press


Daži idealizēti un ļoti populāri noziedzinieki
5
Kaut arī Bonija un Klaids diži neatšķīrās no citiem Lielās depresijas bandītiem, viņi ir pamanījušies iemantot īpaši romantisku slavu. Pāris apceļoja valsti, aplaupot benzīntankus, veikaliņus, dažas bankas un kopā nogalinot vismaz 13 cilvēkus. Pāris mira 1934. gada 23. maijā apšaudē ar policiju - Klaida ķermenī esot bijušas 17, savukārt Bonijas - 26 šautas brūces.
Arhīva foto


Daži idealizēti un ļoti populāri noziedzinieki
6
Frenks Viljams Abagneils ir amerikāņu finanšu konsultants, kurš pazīstams ar sekmīgu naudas viltošanu un krāpniecības vēsturi, kļūstot par visu laiku slavenāko viltvārdi. Neskaitāmo identitāšu īpašniekam 2002. gadā iznāca viņa sarakstīta filma ‘Catch Me If You Can’, kas balstīta uz patiesiem faktiem. Abagneils no meklēta noziedzinieka kļuva par FBI sadarbības partneri, kad viņš apcietinājuma laiku iemainīja pret darbu, palīdzot izmeklēt naudas viltošanas gadījumus.
IAVM WHQ / cc


Daži idealizēti un ļoti populāri noziedzinieki
7
Als Kapone jeb īstajā vārdā Alfonss Gabriels Kapone bija itāļu izcelsmes ASV gangsteris, kurš ‘Sausā likuma' laikā izveidoja noziedzīgu sindikātu, kas nodarbojās ar reketu, kontrabandu, alkohola tirgošanu, sutenerismu un citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Kapone bija Čikāgas organizētās noziedzības galva. Formāli 1932. gadā viņš tika notiesāts par nodokļu nemaksāšanu un tika turēts apcietinājumā
AP/Scanpix
Arī zagļi ir radoši - policijas pērles Arī zagļi ir radoši - policijas pērles  
Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku   (2)
80 gadi pēc Bonijas un Klaida nāves 80 gadi pēc Bonijas un Klaida nāves   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.