Mirušās leģendas '27' klubā

,
'Klubs 27' ir apzīmējums tiem ietekmīgajiem mūziķiem, kuri pasauli ir atstājuši zīmīgajā 27 gadu vecumā. Kaut arī miršanas apstākļi ir dažādi, tie visbiežāk tiek asociēti ar alkoholu un narkotikām. Piedāvājam iepazīties ar dažiem simboliskākajiem no visa plašā saraksta.
Mirušās leģendas '27' klubā
1
Ar alkoholu un narkotiku lietošanu vienmēr asociētā Eimija Vainhausa tika atrasta mirusi savās mājās Londonā. 23. jūlijā apritēja 3 gadi, kopš skandalozā mūziķe vairs neatrodas šajā saulē. Vēlāk tika noskaidrots, ka nāves mirklī alkohola koncentrācija Vainhausas asinīs bijusi 4,16 promiles, kas ir krietni virs letālā līmeņa.
Reuters/Scanpix
Mirušās leģendas '27' klubā
2
60. gadu amerikāņu mūzikas un hipiju kustības ikona Dženisa Džoplina mira 1970. gada 4. oktobrī. Arī par Dženisas nāves cēloni tiek uzskatīta heroīna pārdozēšana.
AP/Scanpix


Mirušās leģendas '27' klubā
3
Konspirācijas teorijas par Kurta Kobeina nāvi aizvien virmo apkārt, taču fakts nemainās - leģendārā ‘Nirvana’ solista nāve tika konstatēta 1994. gada 8. aprīlī, kad viņu atrada elektriķis. Izplatītākā versija liecina, ka mūziķis pašnāvību izdarīja 5. aprīlī.
AP/Scanpix


Mirušās leģendas '27' klubā
4
Versijas atšķiras arī par grupas ‘Doors’ līdera Džima Morisona nāvi. Oficiālā versija apstiprina, ka viņš ir miris vannā no heroīna pārdozēšanas, kamēr cita versija apsver variantu, ka viņš nejauši ir sajaucis savas draudzenes heroīnu ar kokaīnu, kā iešņaukšana izraisījusi nāvi. Tas gan nemaina faktu, ka Morisons mira 1971. gada 3. jūlijā.
AP/Scanpix


Mirušās leģendas '27' klubā
5
Džeremijs Maikls Vards - skaņu manipulators un vokālais operators apvienībā ‘The Mars Volta’ tika atrasts miris 25. maijā, 2003. gadā. Par iemeslu tika minēta heroīna pārdozēšana. Notikums norisinājās īsi pēc viņa grupas jaunā EP ‘De-Loused at the Crematorium’ prezentācijas, kas ieguva plašu publicitāti un apbalvojumus.
AFP/Scanpix


Mirušās leģendas '27' klubā
6
Miega zāļu pārdozēšana (deviņas tabletes) tiek uzskatīts par iemeslu, kas izraisījis vemšanu, kas savukārt novedusi pie ģitārspēles leģendas Džimija Hendriksa nosmakšanas 1970. gada 18 septembra rītā.
AP/Scanpix
Lietas, ko Tev grupas stāsta no skatuves Lietas, ko Tev grupas stāsta no skatuves  
Gobziņš svin 50 Gobziņš svin 50  
Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku   (2)
Apķērīgo slavenību domu graudi Apķērīgo slavenību domu graudi  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.