Slavenākie Bībeles stāsti, kas piepildījušies mūsdienu Latvijā

'Skats.lv' redakcija pēc aizvadītajām reliģiozajām brīvdienām ir mainījusies. Lieldienas mūs iedvesmoja atvērt acis un palūkoties uz mūsu valsti un sabiedrību caur Dieva vārdu. Tas, ko mēs novērojām, bija patiesi šokējoši, jo Latvijā ir manāma korelācija ar nozīmīgiem Bībeles notikumiem, kas būtiski izmainījuši cilvēces attīstības gaitu.
Slavenākie Bībeles stāsti, kas piepildījušies mūsdienu Latvijā
1
Grēku plūdi. Šī dabas parādība ir novērojama katru gadu un atrodas tuvāk, nekā mums liekas. Tas notiek visgrēcīgākajā un nešķīstākajā Latvijas pilsētā – Ogrē. Katru gadu tā applūst ar mērķi šķīstīt grēcīgos iedzīvotājus, taču nekas nemainās, un šī vieta turpina būt Latvijas Lasvegasa.
LETA


Slavenākie Bībeles stāsti, kas piepildījušies mūsdienu Latvijā
2
Ābels nav jāuztver tieši, bet gan jāpēta tā simboliskā nozīme. Latvijas Kaina un Ābela stāsts mums ir stāvējis deguna priekšā visu šo laiku, taču mēs esam izvēlējušies to neredzēt. Kains nokāva Ābelu, vai šis grēks vēl neuzjundī zināmas asociācijas? Mēs jums pateiksim priekšā - tas ir tieši tas pats, kas notika starp Staburagu un Sietiņiezi. Abi bija brāļi, taču Sietiņiezim skauda, ka Staburags gūst visu slavu un tiek biežāk drukāts uz pastkartītēm, tieši viņa čūskas daba bija tā, kas mudināja realizēt HES celtniecību, lai noslīcinātu brāli.
LETA


Slavenākie Bībeles stāsti, kas piepildījušies mūsdienu Latvijā
3
Ādama un Ievas padzīšana no Paradīzes dārziem. Padziļināti izpētot Bībeles rakstus, Valdī un Lilitā Zatleros saskatījām līdzību ar Ādamu un Ievu. Arī Zatleri tika padzīti no Paradīzes dārziem (Prezidenta pils), lai apmestos uz dzīvi vietējā Rīgas ellē – Klusajā centrā. Valdis nogrēkojās, atlaižot Saeimu, tādēļ loģiski, ka viņš netika pārvēlēts amatā un bija spiests pamest vietiņu starp izredzētajiem.
LETA


Slavenākie Bībeles stāsti, kas piepildījušies mūsdienu Latvijā
4
Bābeles torņa krišana. Katrs latvietis zina pamesto Skrundas pilsētiņu ar tās lokatoru, taču ne katrs latvietis zina, kas patiesībā slēpjas aiz tā nojaukšanas. 1995. gadā ar ASV palīdzību tika uzspridzināts lokators ‘Darjal’, kas iezīmēja būtisku pavērsienu tautas attīstībā. Latvija centās sasniegt debesis, taču nācijai vēl nebija lemts klauvēt pie universa debesu noslēpumiem, tādēļ augstāks spēks parūpējās par mūsu torņa likvidēšanu.
Vida Press


Slavenākie Bībeles stāsti, kas piepildījušies mūsdienu Latvijā
5
Četri apokalipses jātnieki. Tie ir aprakstīti Atklāsmes grāmatas sestajā nodaļā, taču Vatikāna slepenais dienests, kas izsenis bijis atbildīgs par svēto rakstu cenzūru, apzināti izdzēsis svarīgu rindkopu, kas brīdina latviešu tautu par to, ka konkrētie četri jātnieki ugunīgiem pakaviem jozīs tieši pār mūsu zemi. Dzēsti arī to portreti, lai mēs nezinātu, ka tie ir starp mums, un liktu uz tiem skatīties kā uz glābējiem grūtos brīžos. Par laimi, ‘Skats.lv’ rīcībā nonākusi sena bilde no Vatikāna pagrabiem, kas skaidri un gaiši pasaka, no kā mums bīties.
DELFI
'Skats.lv' testē: Kā latviešu meitenes un zēni uzvedas tinderī 'Skats.lv' testē: Kā latviešu meitenes un zēni uzvedas tinderī   (3)
Vieta Grieķijā, kurā ir aizliegtas sievietes un bērni Vieta Grieķijā, kurā ir aizliegtas sievietes un bērni   (2)
Notetovēti no galvas līdz kājām ar vienu vārdu Notetovēti no galvas līdz kājām ar vienu vārdu  
Šī kalna virsotnē Dievs iemācīja Mozum desmit baušļus Šī kalna virsotnē Dievs iemācīja Mozum desmit baušļus   (9)
Kas tev jāzina par Lidojošā makaronu monstra sekotājiem Kas tev jāzina par Lidojošā makaronu monstra sekotājiem   (13)
Pievienot komentāru
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.