Foto: Vida Press
Lai gan vīrietis, kas pārgulējis ar 100 sievietēm, tradicionāli tiek uzskatīts par varoni, savukārt sieviete līdzīgā situācijā – par padauzu, tas neattiecas uz leģendāro franču aktrisi Bridžitu Bardo (attēlā), par kuru klajā nākusi jauna biogrāfiska grāmata.

Jaunās grāmatas Brigitte Bardot: The Life, The Legend, The Movies autore ir Žinete Vinsendo, un nozīmīga vieta tajā ir atvēlēta Bardo seksuālajai dzīvei un viņas partneriem.

Autore aprēķinājusi, ka piecdesmito un sešdesmito gadu sekssimbols Bardo pārgulējusi ar vairāk nekā 100 vīriešiem, kā arī vairākām sievietēm (tiesa, lielāko daļu savu mīlnieku Bardo nekad īpaši nav arī slēpusi).

Tiesa, pasaules mēroga superzvaigzne, neraugoties uz bagātību, pielūgsmi un četrām laulībām, cietusi no smagas depresijas, vairākas reizes centusies izdarīt pašnāvību, pārdzīvojusi par nevēlamo grūtniecību, smagajām dzemdībām un nepiemērotību mātes lomai.

Jau vēstīts, ka 28. septembrī Bardo svinēja savu 80. dzimšanas dienu, bet viņas slavas gājiens sākās 1956. gadā, kad populāra kļuva viņas pirmā vīra Rožē Vadima režijas debija - filma Un Dievs radīja sievieti.

Taču šī filma kļuva arī par pagrieziena punktu abu attiecībās un Bardo seksualitātes atklāšanā - proti, viņa iemīlējās savā ekrāna partnerī Žanā-Luijā Trintinjanā, ar kuru viņai bija divus gads ilgs vētrains romāns, bet pēc tam jau nāca citi un citi vīrieši.

"Es zināju, kas notiek, un kaut ko tamlīdzīgu gaidīju," vēlāk stāstīja Vadims. "Taču es priekšroku dodu tieši šādai sievai, pat apzinoties, ka viņa ir neuzticīga, nevis sievietei, kas mīl tikai mani un nevienu citu. Es gribēju sievieti ar enerģiju, ar dzīves alkām, sievieti ar kāri uz piedzīvojumiem un seksuālu ziņkārību."

Pēc Trintinjana nāca dziedātājs Žibērs Beko, pēc viņa - cits dziedātājs Saša Distrels, pēc tam - viņas filmas Babete dodas karā partneris Žaks Šarjē, kurš kļuva par Bardo otro vīru un vienīgā bērna tēvu.

Tāpat starp viņas mīļākajiem bijuši aktieri Maiks Sarns un Vorens Bītijs (kurš pats pārgulējis ar 12 775 sievietēm), mūziķi Seržs Ginsbūrs, Nino Ferrers, Babs Zagurijs un daudzi citi.

Kopš 1992. gada Bardo dzīvo kopā ar savu ceturto vīru - politiķi Bernāru d'Ormalu - un dažiem simtiem dzīvnieku, kurus Bardo aprūpē kopš straujajām karjeras beigām 1973. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!