Foto: AP/Scanpix

Slavenā amerikāņu aktrise Džodija Fostere (attēlā) pirmo reizi publiski atzinusies savā netradicionālajā seksuālajā orientācijā. Mulsinot daudzus TV skatītājus, to viņa izdarīja nesen notikušajā Zelta globusu pasniegšanas ceremonijā.

Uzkāpusi uz skatuves, lai saņemtu Sesila Demilla vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu kinematogrāfā, viņa uzreiz iesaucās: "Man jau ir piecdesmit!" Tad Fostere atzinās, ka faktu, ka viņa ir lesbiete, viņa visu mūžu slēpusi nevis aiz kauna, bet gan tāpēc, lai pasargātu pašas un tuvinieku privāto dzīvi.

Vēršoties pie ceremonijas viesiem, Fostere pastāstīja, ka arī agrāk ir atzinusies savā netradicionālajā seksuālajā orientācijā, bet tas noticis "akmens laikmetā" un toreiz viņas klausītāji bijuši ģimene un tuvinieki.

Lai gan baumas par Fosteres privāto dzīvo Holivudā cirkulē jau sen, līdz šim viņa nebija uzskatījusi par vajadzīgu komentēt šo savas dzīves aspektu.

"Ja jūs esat slavenība jau kopš bērna gadiem, jums nākas cīnīties par normālu, reālu un godīgu dzīvi. Tāpēc arī privātums man vienmēr ir bijis pirmajā vietā," paskaidroja aktrise, kura kino un televīzijā filmējas kopš sešu gadu vecuma.

"Savā seksualitātē pati sev esmu atzinusies jau sen. Tie nebija viegli laiki, kad pavisam jauna un trausla meitene uzticējās saviem tuviniekiem, draugiem, kolēģiem. Bet tagad man mēģina iestāstīt, ka ikvienai slavenībai ar savas privātās dzīves detaļām ir jāšokē filmas pirmizrādē, realitātes šovā vai smaržu prezentācijā," teica Fostere.

No 1993. līdz 2008. gadam Fosteres partnere bija producente Sidnija Bernarda. Šajā laikā pasaulē nākuši arī aktrises abi dēli - 14 gadus vecais Čārlzs un 11 gadus vecais Kristofers.

Savas karjeras laikā Fostere filmējusies visdažādāko žanru filmās - no komēdijām un drāmām līdz fantastikai un šausmu filmām. Četras reizes viņa nominēta prestižajai "Oskara" balvai un divas reizes to saņēmusi - kā labākā aktrise filmās The Accused (1989) un The Silence of the Lambs (1992).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!