Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien, 18. februārī, apaļu jubileju atzīmē viens no populārākajiem un komerciāli veiksmīgākajiem aktieriem Džons Travolta – šajā dienā viņš svin savu 60. dzimšanas dienu.

Travolta ir viens no tiem Holivudas veiksminiekiem, kurš nav pat pabeidzis vidusskolu - 17 gadu vecumā viņš kino dēļ mācībās pameta, un panākumi bija tik strauji un reibinoši, ka par nepieciešamību pēc diploma gluži vienkārši nebija laika domāt.

Pirmā nozīmīgā kino loma puisim bija šausmu filmā Carrie 1976. gadā, bet pasaules slavu Travolta iemantoja pēc dalības muzikālajās filmās Saturday Night Fever (1977) un Grease, kas uz ekrāniem nonāca 1978. gadā - šajās kinolentēs viņš savaldzināja skatītājus un kritiķus ne tikai ar enerģisko dejošanu, bet arī dziedāšanu, un durvis uz lielo kino bija vaļā.

Dejotprasmei viņa publiskā tēla tapšanā bijusi liela nozīme - 1985. gadā Džons Baltā nama rīkotā pieņemšanā tika pie iespējas izdancināt princesi Diānu, bet viņa un aktrises Umas Turmenas deja no 1994. gada filmas Pulp Fiction kļuvusi par vienu no slavenākajām ainām kino vēsturē, un to apzināti vai neviļus deju plačos mēģinājuši atkārtot daudzi.

Jau vairāk vairāk nekā 20 gadus viņš mieru atradis aktrises Kellijas Prestonas apskāvienos. Šajā savienībā pasaulē nākuši trīs bērni, bet gadā ģimene piedzīvoja smagu triecienu - viņu dēls Džets 2009. gadā pēc epilepsijas lēkmes nomira.

Tas aktieri satriecis tik ļoti, ka viņš pat vēlējies pamest kino, bet draugu, kolēģu un ģimenes atbalsts viņam ļāva atgriezties ar lomu Olivera Stouna filmā Savages.

Tiesa, neraugoties uz aktiera publiski saskanīgo laulību, 2010. gadā ārvalstu medijus pāršalca pārsteidzoša vēsts - grāmatas You'll Never Spa in This Town Again autors Roberts Rendolfs paziņoja, ka Travolta regulāri sievai aiz muguras uztur attiecības ar sava dzimuma pārstāvjiem.

2012. gadā Travoltas bijušais pilots nāca klajā ar vēl sensacionālāku paziņojumu - viņš apgalvoja, ka viņam ar aktieri astoņdesmitajos, pirms viņa laulībām ar Prestoni, bijis sešus gadus ilgs mīlas sakars, un vēl dažādi vīrieši ārvalstu tabloīdiem stāstījuši par aktiera netradicionālo seksuālo orientāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!