Foto: F64

Latvijas Nacionālā teātra ktieris Ainārs Ančevskis TV raidījumā "Vakariņš ar savējiem" ļāvis ielūkoties savās lauku mājās. Mākslinieks Rīgā vairs nedzīvo, un lēmumu pārcelties uz laukiem veicināja straujais īres maksas kāpums par mitekli galvaspilsētā.

Lai gan sākotnēj Ančevska lauku māja tikusi iegādāta ar domu, ka tur dzīvos tā ap pensijas vecumu, Covid-19 pandēmijas laiks aktiera plānos ieviesa korekcijas – viņš turp pavisam pārcēlies salīdzinoši nesen.

Iemesls lēmumam pamest galvaspilsētu ar tās īrēto mitekli bijis "otrās" pandēmijas laikā strauji pacetā īres maksa. "Mums Rīgā ļoti sāpīgi pacēla īri. Un tagad, skatoties, kādas Rīgā ir apkures un gāzes cenas, nolēmām pārcelties pavisam," raidījumā stāsta Ančevskis.

Par savu lauku īpašumu viņš bija sapņojis jau sen un māju nopirka vēl pirms pandēmijas. Izdevumam "Ieva" 46 gadus vecais Ančevskis nesen atklāja, ka ir arī nodibinājis jaunu ģimeni, izrāvies no depresijas un tagad laimīgs saimnieko savā lauku īpašumā. Vasarās tur esot nudien pasakaini.

Kā izskatās Ančevska mājās, skaties video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!