Foto: DELFI

Ierakstu kompānijas MicRec vadītāja Elita Mīlgrāve (attēlā), spītējot zemajai ūdens temperatūrai, brīvdienās atklājusi peldēšanās sezonu. Aukstais ūdens Mīlgrāvi nebaida, un viņa peldes turpinās katru dienu, lai norūdītu savu ķermeni un gūtu enerģijas lādiņu visai dienai.

"Katru gadu, līdzko jūrā iziet ledus, atklāju savu peldēšanās sezonu. Protams, ūdens ir ļoti auksts, taču sajūtas pēc peldes ir neaprakstāmas - jūtams milzīgs enerģijas pieplūdums un mundrums.

Jāatzīst, ka sākumā ir grūti ieiet ūdenī, taču es vienmēr domāju, cik laba sajūta būs, iznākot no tā - tad aukstumu pārvarēt ir daudz vieglāk," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Mīlgrāve.

"Kad šogad pirmo reizi devos peldēties, pirms tam biju sportojusi. Taču, piemēram, šorīt peldi izbaudīju pirms darba. Tā sniedz patīkamu noskaņojumu visai dienai, un arī turpmāk pirms darba došos uz jūru nopeldēties," stāsta Elita.

Mīlgrāvei šis nav pirmais gads, kurā viņa tik agrā pavasarī jau sākusi baudīt peldēšanās priekus atklātos ūdeņos. Viņa gan uzsver, ka pirms tam vajag norūdīties, lai ķermenis nav šokā. Viss jādara pamazām.

"Es arī citiem ieteiktu peldēties, taču jāpiebilst, ka pirms tam vajag kārtīgi norūdīties. Rūdīšanos vajadzētu sākt jau vasarā. Peldoties vasarā, sezonu vajadzētu veidot pēc iespējas garāku un to noslēgt vēlā rudenī.

Ziemā jātaisa kontrastdušas, kuras, starp citu, ķermenim ļoti patīk. Ja ķermenis tik gana norūdīts, pavasarī, uzreiz pēc ledus iziešanas, nebūs problēmu uzsākt peldes. Un nebūs arī jābaidās, ka pieķersies kāda slimība aukstā ūdens dēļ.

Par savu ķermeni un veselību ir jārūpējas. Organisma pamatā ir norūdīšanās - tā nostiprina imūnsistēmu, uztur mundru garu un palīdz saglabāt veselu ķermeni," iedvesmo Mīlgrāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!